torstai 28. joulukuuta 2017

Kalevala cal -projektini


Syksyllä netissä alkanut Kalevala cal -projekti houkutteli ja päätin tehdä pari peittoa joululahjoiksi.  


Kahta peittoa aloitin, mutta puolessa välissä hommaa esikoinen ilmaisi ihailuaan hieman eri värisävyille, mitä oli tehnyt, joten: eikun kolmas tulille.


Kaikki peitot valmistui ajoissa, vaikka viimeistä teinkin vielä joulupäivän aamuna. Lahjan saaja oli tulossa tapanina kyläilemään, joten ehdin vielä prässätäkin peiton valmiiksi ennen hänen kotiin lähtöään. 


Värikkäin peitto oli se, minkä palat tein alussa ensin, joten muista peitoista karsiutui joitain paloja, minkä lopputulos tai tekeminen ei miellyttänyt. Loppukirissä värikäs jäi viimeiseksi, että ehdin saada kaksi muuta ennen joulua valmiiksi ja pakettiin kuusen alle aattona. 


Esikoisen kissakin oli hyväksynyt peiton heti kättelyssä makuualustakseen. Lämminhän siinä on kölliä. Lankana kaikissa peitoissa Novitan 7 veljestä ja yhdistäminen Nallella. Kun sain työt valmiiksi, pesin peitot koneessa villanpesuohjelmalla. Pesun jälkeen neulasin peiton mittoihinsa alustalle kuivumaan. 


Esikoisen peitoon tein yhtä palaa kaksi kappaletta, värit hieman eri järjestyksessä keskenään. 


Mielenkiintoinen, hauska projekti, vaikka tietenkin jotain kritisoitavaakin löysin ohjeistuksista. Ison työn olivat toki suunnittelijat tehneet, siitä heille iso kiitos!
(Kuvat otettu kännykällä, joten kuvien laatu ei nyt päätä huimaa.)


1 kommentti:

Aava kirjoitti...

Upeita peittoja!