maanantai 7. joulukuuta 2015

7. joulukuuta 2015


Kauneus

Mikä on kaunista? 

Wikipedian sanoin: "Kauneus on ominaisuus, jonka tarkastelu antaa mielihyvän tunnetta. Kauneutta tutkiva tieteenala on nimeltään estetiikka. Kauneus on yksilökohtainen kokemus ja kauneuskäsitykset vaihtelevat ajallisesti, mutta tietyt piirteet esimerkiksi ihmiskasvoissa tai luonnonympäristöissä ovat kauniita useimpien ihmisten mielestä kaikissa kulttuureissa."

Kauneus on abstrakti käsite, jolle jokainen antaa oman merkityksensä. Kauneus ei rajoitu aineelliseen. Kauneutta voi olla hetkessä. Tai jokin voi olla niin rumaa, että se on jo kaunista. Sanat voivat olla kauniita: "Kiitos kauniista sanoista..."

Kauneuden näkeminen ympärillään vaikuttaa paljon yksilön kokemaan hyvinvointiin ja sitä kautta terveyteen. Positiivinen ajattelu helpottuu, kun on kyky nähdä kauneutta ympärillään. Se kyky on meillä kaikilla, jos sitä ei pyri sammuttamaan omassa itsessään. Sen voi myös herättää henkiin, vaikka se olisi päässyt uinumaan. 

Joillain ihmisillä on erityinen kyky löytää ja ilmentää kauneutta. Itse ihailen tätä kykyä aina uudelleen ja uudelleen näissä blogeissa: Taivaantarkkailija ja Soikkoratamo

Herättääkö kauneus sinussa ajatuksia? Jaa ne kanssani kommentoimalla tähän tekstiin tai Facebookissa!  Kiitos!Ei kommentteja: