maanantai 24. elokuuta 2015

Lepoa ja lukemista


Ihan ei taas mene tämä elämä putkeen, mutta niillä korteilla pelataan, jotka käteen sattuu. Sain kunnon flunssan, joka antoi jo ensi merkkejänsä perjantai-iltana töissä ja nyt yritän parannella itseäni kotona sairauslomalla. Harmittaahan tämä todella, kun hyvään vauhtiin saatu treenaaminen katkeaa, vieläpä kolme viikkoa ennen todellista H-hetkeä eli puolimaratonia, jolle olen ilmoittautunut. Ei tässä nyt tällä hetkellä auta kuitenkaan mikään muu kuin lepääminen, joten sitä sitten. 

Jotain hyvää tässäkin sentään on: Kurjasta olosta huolimatta olen jaksanut lukea jo ennen kesälomaa lainaamani ravitsemusaiheisen kirjan. Se on kirjoittettu selkokielellä ja sen verran mukaansa tempaavasti, että sai minutkin aina takaisin testin ääreen lukemisen keskeytyessä, kunnes sain sen kokonaan luettua. Painavaa asiaa, kevyessä muodossa. Toki paljon tiesin aiheesta jo etukäteen, mutta silti löysin sieltä uusiakin näkökulmia, ajattelemisen aihetta sekä vahvistusta omille, aiemmille tiedoille. Innostuin kirjasta niin, että päätin hankkia sen itselleni hyllyyn, kun löysin sen nettikirppikseltä edulliseen hintaan.
Koen, että se olisi erittäin hyvä pohja ravitsemusneuvontaan, jos tekisin terveydenhoitajan perustyötä.  Kirjan kirjoittaja on pitkän linjan ravitemustieteilijä ja -terapeutti. 

Suosittelen kirjaa ihan kaikille. 

Ei kommentteja: