perjantai 3. heinäkuuta 2015

Työmatkalla Latviassa osa 2.


Loput kuvat Riikan seikkailusta tulevat vähän sekaisessa järjestyksessä. Ensimmäisenä on buffettyyppisestä ruokapaikasta ottamani satsi: kanaa ja kasviksia. Ruoka oli hyvää, ehkä hieman enemmän mausteita olisi voinut olla. Kohtuullisen edullista se oli myös verraten Suomen hintoihin. Meitä söi 9 henkeä paikasta riippuen 2-4 henkilön hinnalla, mitä olisi saman moinen ruokailu Suomessa maksanut. 


Yhtenä aamuna aamulenkillä nappasin kuvan sankarihautausmaasta, joka oli n. 3 km päässä majapaikastamme. Siisteissä riveissä, mutta enää oli vain parilla haudalla on kukkasia. 
  

Niin ikään aamulenkillä otin kuvan tästä kukkivasta pensaasta. Kaunis, mutta en tiedä mikä pensas. Toivon, että kerrot minulle, jos tunnistat. 


Yhden aamun lenkillä hain pari pikkukylän kätköä. Toista oli vahtimassa tämä kaveri. En sit tehnyt enempää tuttavuutta. 


Menomatkalla pysähdyimme Pärnussa tankkaamaan sekä menopeliä että itseämme. Paikaksi valikoitui rock-henkinen baari hostellin yhteydessä Pärnun laitamilla. Ruoka oli todella hyvää, palvelu ystävällistä ja sisustus hauska. 


Ruokapaikan kattoon sai kiinnittä T-paitoja. Näkyi siellä pari suomalaistakin. Erityisesti kiinnitti huomiota Tervakosken motoristien paita. Tervakoskelta kun olimme reissuun lähteneet. 


Majapaikan sisältä ruokailutilasta.  


Pikkukylän keskuksessa oli hylätty jokin. Epäilen, että kyseessä olisi entinen kylpylä. 


Suihkulähdettä oli paikalliset graffittitaitelijat käyneet värittämässä. 


Kuten myös tätä, ehkä entistä hotellia, joka oli samassa pihassa edellisten kanssa. 


Riikan kaduilta viimesen oleskelupäivän kuvia. Osa napattu liikkuvasta bussista. Talot olivat osin ulkoa päin päässeet rapistumaan. Silti niissä saattoi olla esimerkiksi juuri vaihdetut ikkunat. Toisaalta keskustassa oli paljon upeita jugendtyylisiä rakennuksia, jotka olivat hyväkuntoisia. 


Latvian kansalliskirjasto. Moderni rakennus, jossa oli kokoa ja näköä. 


Pääosa ratikoista oli vielä vanhan mallisia. Johdinautoja näkyi myös katukuvassa. 


Yliopistolla oli valmistujaisjuhlat juhannuksen jälkeisenä päivänä. Valmistuvilla oli mustat viitat ja hatut amerikkalaistyylisesti. Yksi tällainen on juuri astumassa sisään rakennukseen, jos tarkasti katsoo. Kuva on tekniikan laitoksen vaiheilta.

Reissu oli paljon, paljon muutakin, kuin mitä näistä kuvista välittyy. Toisaalta tällaiset reissut ovat työn suola ja mukavaa vaihtelua, mutta valehtelisin, jos väittäisin, että nämä 5 päivää olivat kuin lomaa meille ohjaajille. Kyllä sitä työtä mahtui ihan riittämiin näihinkin päiviin, kaikesta mukavasta ja leppoisasta olemisesta ja kokemisesta huolimatta. Reissun jälkeen on onneksi ollut viikon vapaaputki, jonka aikana on saanut tasattua univelkaa. Tänään taas yövuorot kutsuu takaisin siihen perustyöhön. Yhdeksän työvuoroa, eli kaksi viikkoa siihen oikeaan lomaan. Sitä odotellessa. 

Ei kommentteja: