torstai 7. toukokuuta 2015

Ollakko vai eikö olla


Pikku hiljaa olen yrittänyt palailla normaaliin elämään flunssan jäljiltä. Tosin: maantaina alkoi vatsa kipuilla. Tiistain parantelin vatsaa ja keskiviikkona tuntui siltä, että voisi koittaa pientä, kevyttä liikuntaa, kun vatsakin tuntui taas omalta. 

Tein juoksukoulun ohjeilla puolen tunnin kävelypainotteisen ensimmäisen harjoituksen, jossa juostiin vain neljä minuutin pätkää. Sekä kävely että juoksu sujuivat, mutta vatsaa alkoi polttamaan ja sitä jatkuikin koko päivän iltaan asti. Vatsan tuntemuksista huolimatta olo oli energinen, joten uskalsin tehdä lisäksi juoksukouluun kuuluvan lihaskuntotestin, joka olisi pitänyt tehdä jo viime viikolla pois alta, mutten ehtinyt ennen sairastumista. Testissä tehtiin minuutti vatsalihasliikettä, etunojapunnerrusta tukea vasten ja kyykkyjä 90 asteen kulmaan saakka. Juoksuosuuden tein jo viime viikolla. Sain kaikista osa-alueista hyvän tuloksen, eli 4 pistettä kustakin. (Erinomainen olisi ollut 5 p/osio.)

Tänään testi tuntui kehossa ja arvoin, että onko olo uudelleen flunssainen. Päädyin kuitenkin siihen, että kyllä tässä kunnossa ollaan ja voin tehdä juoksukoulun ensimmäisen kuntopiirin. Se näyttikin paperilla ihan helpolta, mutta oli yllättävän rankka ja vei mehut jaloista oikein kunnolla. 
Ja nenä alkoi vuotamaan uudelleen. No, huomenna on pitkä työpäivä, joten taidan ottaa sen suosiolla lepopäiväksi liikunnan puolesta ja arvioida tilannetta jälleen lauantaina uudelleen. 


Ei kommentteja: