tiistai 16. joulukuuta 2014

16. joulukuuta 2014


Nyt menee vähän ohi joulun, mutta toisaalta Sasun synttärit on meillä tietynlainen jouluun laskeutumisen startti, niin lastenjuhlien tarjoamisista muutama sananen.  Yllättävän vähän nämä palleroiset ylipäätään syövät niitä, mitä itse luulisi heidän syövän. Syömingeissä oli mukana 9 lasta. 

Sasu toivoi itse, että tarjolla olisi ainakin coctail-tikkuja ja mutakakkua. Coctail-tikut menivätkin hyvin kaupaksi. Käytin niissä juustoa, viinirypäleitä, kurkkua, nakkeja, kirsikkatomaatteja ja paprikaa. Kukaan ei ollut jättänyt mitään paloja niistä syömättä, mitä ihmettelin. Toki yhdessä tikussa ei ollut aina kaikkia ainesosia. 

Sipsit (kahdesta erimakuisesta pussista) ja yksi pussillinen pop cornia olivat perinteisesti menussa mukana. Toki niitäkin söivät, mutta mielestäni yllättävän vähän kuitenkin, koska kaikki jäi reilusti. Suolakeksit tekivät kauppansa kohtuullisesti. Mutakakun työstin suklaakakuksi, joka on mukaelma Sacherin kakusta. Mutta ei nämä nykylapset kyllä kakkua juurikaan syö. Viime vuonna tarjosin samaa kakkua, eikä sitä silloinkaan oikein syöty. Jälkeen päin on kyllä kelvannut kaikille, joille olen tarjonnut. 

Kuvan takimmainen kakku on puurojuhlasta ylijäänyttä mango-hyytelökakkua. Se on muodostunut viime vuosina aikuisten suosikiksi lähipiirissämme. Raikasta ja kevyempää kuin esimerkiksi juustokakut. Se lastenjuhlien "The hittituote" olikin sitten mokkaruudut. Ne lasten kestosuosikin tekivät kauppansa ja juhlien loppupuolella vielä kyseltiin, olisiko lisää. 

Enää 8 yötä jouluun! Ei kommentteja: