maanantai 23. syyskuuta 2013

Hakoisten linnavuori


Perheen kanssa kävimme eilen tutustumassa Hakoisten linnavuoreen. Paikalla on sijainnut Hämeen ensimmäinen linna joskus kauan sitten ennen nykyistä linnaa, mutta se on tuhoutunut täysin taisteluissa. 

Paikka on museoviraston suojeluksessa ja arkeologisissa kaivauksissa sieltä on löytynyt vanhoja esineitä, jotka ovat näytillä nykyisen Hämeen linnan vitriineissä. 


Sää oli aika vaihteleva, mutta me selvisimme kuivana ja saimme myös auringon pilkahduksia, jotka antoivat metsään ajoittain aivan ihanan valon. Metsän väriloisto oli upeaa katseltavaa.  


Kiipeämistä vuorelle on aikalailla. Osittain hyvinkin jyrkkää polkua mentiin. Jopa siinä määrin, että osalla porukasta oli vaikeuksia huimauksen vuoksi selvitä kipuamisesta. 


Laella oli myös geokätkö, mutta en ehtinyt sitä haastavasta piilostaan löytää, kun jo pienille tuli kylmä ja oli suunnattava takaisin alas ennen kuin kallio kastuisi liukkaaksi mahdollisesta sateesta. Ainakin puoli tuntia käytin etsimiseen, mutta saan siis palata paikalle myöhemmin uudelleen ajan kanssa. 


Laelta avautuu hyvät näkymät kauas joka puolelle kukkulaa. (Meidän naapurina maamerkkinä oleva Rautaruukin tehdasaluekin näkyi erinomaisesti.) Alla olevassa kuvassa voi erottaa oikealla ylhäällä Linnatuulen kyltin. Vuori näkyy 3-tielle ja sieltä kantautui liikenteen melu laelle hieman liiankin hyvin.


Alas mennessä oli oltava kieli keskellä suuta ja katse maastossa. Polulle pudonneet tammenterhot lisäsivät vaativuutta jonkin verran. Yhdessä kohdassa meinasin lähteä liusumaan vauhdikkaasti niiden päälle astuttuani. 


Tunnelmallinen paikka kaiken kaikkiaan.  2 kommenttia:

Vilimarika kirjoitti...

Hei! Kiitos ihanasta kortista ja joulukalenterin luukusta!

Piipe Elch kirjoitti...

Aivan kuin olisitte olleet satumetsässä! Olipa kivat kuvat.
Leppoisaa loppuviikkoa Sinulle!