lauantai 13. heinäkuuta 2013

Puurot ja vellit sekaisin, eikun kurkut


Ihmettelin ja ihmettelen vähän vieläkin, että kasvihuoneeseen istuttamani kurkut ovat lähteneet kovin kituliaasti kasvamaan. Surkeampi versio on oikeastaan täysin tuhoon tuomittu, koska kesä on jo näin pitkällä, vai mitä?


Parin viime viikon aikana toinen kasvihuoneessa olevista kurkuistani on kuitenkin alkanut kasvattaa lehvästöään. Siitäkin huolimatta, että multa on täynnä muurahaisia. (Nuo reijät mullassa on muurahaisten tekemiä kulkuväyliä. Sitkeitä otuksia. Luulisi, että eivät tykkää vedestä, jota saavat harva se päivä niskaansa.)


No, onneksi ulos istuttamani kurkut ovat olleet sitäkin ahkerampia lehvästön kasvattajia. Tosin luulin, että istutin ulos saaviin avomaan kurkkuja. 


Hämmästykseni oli suunnaton, kun tajusin jossain vaiheessa sekoittaneeni kurkkujen taimet ja saavissa kasvaakin kasvihuonekurkkua. Kiitos suotuisan kesän, epäonnen kurkkuni ovat silti päättäväisesti tehneet hedelmää. Ensimmäinen makoisa oman sadon avomaalla kasvatettu kasvihuonekurkku on nautittu ja lisää on tulossa hyvällä vauhdilla. 

Ilmeisesti sisällä kasvihuoneessa onkin ne avomaan versiot, eikä ne näytä tykkäävän kasvihuoneilmiöstä. 


Ei kommentteja: