maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vinkkejä lastenkutsuille

Saltunraitin aNNan synttäripostaukseen oli ihan pakko kommentoida. Etenkin, kun aihe on näin maaliskuussa meilläkin aina ajankohtainen. Tässäpä kommenttini vinkiksi myös muille. Pilke silmäkulmassa tietenkin. Lasten synttäreistä tehtyjä huomioita vuosien varrelta: Jos haluaa, että paikat pysyy edes jonkinlaisessa kunnossa tai edes ehjinä, vältytään turhilta riidoilta lasten kesken ja kaikilla on suht mukavaa, huolehdi, että paikalla on vähintään 2, mutta mielellään 3 aikuista, jotka tasapuolisesti sitoutuu synttäreihin. (Aikuisten määrä on kutakuinkin 1 kolmea lasta kohti.) Älä tee henkistä itsemurhaa kuvittelemalla, että 3 tuntia on hyvä aika. Siinä ajassa kotisi ehtii tuhoutua täydellisesti. Kahdesta tunnista saattaa selvitä vain pintavaurioilla. Joten kutsuun ehdottomasti aikaa vain 2 tuntia. 

Syö itse mahdollisimman tukevasti ennen vieraiden saapumista, koska tarvitset energiaa, etkä ehdi juhlien aikana edes haaveilla syömisestä itse. 
Suunnittele ohjelmanumeroita, jotka suoritetaan aikuisen ohjauksessa. Huolehdi, että ohjelmaa on riittävästi ja lapsille jää mahdollisimman vähän aikaa haahuilla ympäriinsä. Jos jaat jotain tavaraa lapsille kotiin vietäväksi, pidä huolta, että kamat on kaikilla samanlaiset tai anna lasten avata ne vasta kotonaan. 

Varaudu, että tarjoilut eivät uppoa tai varaudu myös siihen, että lapset ovatkin vuodessa muuttuneet ja jokin tarjottava loppuu kesken. Juomista ei voi olla koskaan liikaa. Älä erehdy luulemaan, että kaikki juovat limua. Älä tee ikinä suklaakakkua, joka on yhtään tahmeaa. Tavallinen täytekakku on paras, koska juurikaan kukaan ipanoista ei syö sitä, joten vältyt siitä irtoavan tahman siivoukselta suhteellisen mallikkaasti. 

Varaa ainakin yksi vapaapäivä toipuaksesi tästä koitoksesta taas työkuntoiseksi.

2 kommenttia:

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Hahhaha hyvä postaus. Mutta voin kertoa, että yksi päivä ei riitä toipumiseen työkuntoiseksi. Siihen menee luultavasti viikko!

Katja kirjoitti...

Outi: Totta, viikko menee, mutta yritin vähän kaunistella, ettei kukaan luule mun tulleen vanhaksi ;OD