tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kissamaiset synttärikekkerit

Meidän eskarilainen täytti viikonloppuna 7 vuotta. Juhlia hän halusi kissamaisissa merkeissä. Liekö innostus kissoihin tullut isosiskon kissa-adoptioiden myötä. 

Kissamainen sankaritar muotoutui viiksikarvojen, hännän ja hiuksista tehtyjen korvien avulla. Pieni vaaleanpunainen nenänpää kului ja vaaleni vauhdissa.

Kakku valmistui äidin, isosiskon ja sankarittaren yhteistyönä. Leivoin peruskakkupohjan, johon laitoin puolet jauhoista perunajauhoja ja puolet erikoisvehnäjauhoja, väriksi hieman leivontakaakaota. Jaoin kakkutaikinan pikkuiseen ja isoon irtopohjavuokaan. 


Kostutin valmiin kakun maitojuomalla ja laitoin vadelmahilloa väliin. Korvat tein pikkukakkupohjasta. Isosisko muotoili leuan kostuneesta kakusta ja lisäsi leuasta ottamansa palat kuonoksi. Hän myös levitti kermat ja teki pursotusturkin. Yhdessä sankarittaren kanssa he koristelivat kakun valkosuklaarouheella, lakunauhalla, Ässämixeillä ja strösseleillä.

Päivänsankarin lisäksi kakkua maistoi kaksi lasta seitsemästä vieraasta. Lapset keskittyivät lähinnä mokkapaloihin, poppareihin ja sipseihin. Meille aikuisille kakku kyllä teki kauppansa. 

(P.S. Yläkuvassa näkyvän tulppaanikimpun sain puolisolta, kun sain tietää tulleeni valituksi uuteen työpaikkaan. )

2 kommenttia: