sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kipusi, kapusi...


Sunnuntaiaamu houkutteli taas tuulettumaan ja etsimään samalla pari kätköä. Vielä oli/on muutama hakematta sopivan kävelymatkan päässä. Ja tuuletusta tuossa pistävässä tuulessa saikin. 
Tuolla jossain se kätkö olisi, ei kun kipuamaan. Tietenkin valitsin vaikeimman reitin laiskuuksissani, mutta perille pääsin silti. 

Kallion alapuolella ollessani huomasin, että ylhäällä kurkkii peura touhujani, mutten ehtinyt kaivaa puhelinta esiin, kun elikko oli jo kadonnut. Ylhäällä katselin alaspäin, että tulinko mä tosiaan tuosta. (Puhelimella otettu kuva ei ihan anna todellista käsitystä syvyydestä ja jyrkkyydestä.) 

Peurat olivat kulkeneet kallion syrjää uskomattoman jyrkistä kohdista, ihan kaikkia polkuja en pystynyt niiden jäljissä kiipeämäänkään, vaan jouduin heiman kiertämään, että pääsin ylenemään. Ajattelin kätköä lähestyessäni, että tuskin löydän koko purkkia, mutta hämmästyin melko lailla, kun kävelin suoraan purkille, joka odotteli ensimmäisessä kurkkaamassani sopessa. 

Tältä kätköltä aukeni hyvät ja laajat näkymät, jotka kätkönsä ansaitsivat. 
Alas tulin hieman turvallisempaa ja loivempaa reittiä, peuranpolkua seuraillen.

Muutaman sadan metrin päässä oli toinen kätkö vielä odottelemassa. Hieman epäilytti lähteä sähkövoimalan piha-aluelle sitä etsiskelmään, mutta koska portti oli auki ja kätkön on saanut alueelle laittaa, hipsin minäkin hiljaiselle tehdasalueelle. 


Sähkömuseon kulmilla ei tarvinnut kauaa täyttymystä odotella ja pihamaa oli mukavan hiljainen suorittaa tarvittavat kommervenkit. Vielä ei ole tullut museossa itsessään vierailtua, mutta josko tulevana kesänä kävisi tämänkin puutteen korjaamassa. 

3 kommenttia:

maarit kirjoitti...

Mielenkiintoista :) Mitä siellä kätkössä sitten on ?

Puumuli kirjoitti...

Hei Katja!

Onneksi olkoon, voitit pöytäliinan arvonnassani! Lähetä osoitetietosi minulle s-postitse (rvaronna@gmail.com), niin saat liinan postitse. Mukavaa päivää!

T. Sari Puumulista

Katja kirjoitti...

Maarit, tein uuden postauksen aiheesta, jossa kerron kätkön sisällöstäkin.