perjantai 15. helmikuuta 2013

Ruostetta ja timanttejaKävimme katsomassa ystäväni kanssa Hämeenlinnan kaupunginteatterissa näytelmän Ruostetta ja timantteja. Alla kuvaus siitä, mitä se piti sisällään. Vaikka itsellä on vielä hyvän matkaa tuohon eläköitymiseen, oli näytelmä hyvin perillä tämän ajan ilmiöistä ja hieman sitä omaakin kurkkua alkoi ahdistaa ajatus tulevaisuusdesta ja vanhenemisesta. 


"Kappale kauneinta suomalaista järvimaisemaa tervehtii ystäväjoukkoa, joka on saapunut juhlimaan Tarjan 65 v eläköitymistä. 

Suuri ikäluokka on urakkansa hoitanut ja on aika haihduttaa saunalämmössä huolta siitä, miten suureen elämänmuutokseen voisi valmistautua, olisiko samassa tilanteessa olevista ikätovereista apua. 

Tarkoitus on siirtyä uuteen ja tuntemattomaan tutkimalla sitä mistä on tultu, jakaa muistoja, pelkoja ja unelmia – laulaa ja pitää hauskaa. Mutta vaikka kesäisessä illassa kuikka kutsuu ja iltanuotio tuoksuu, kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan, liian paljon on vuosien varrella jäänyt sanomatta ja illan mittaan tulee sanottua liikaa. 

Kaikilla on salaisuutensa, joskus itseltäkin kätketyt, jotka uusi elämänvaihe kutsuu näkyville ja kuuluville. Kaveruus on koetuksella, mutta kun jokin päättyy avautuu myös uusia ovia ja kovien löylyjen jälkeen olo puhdistuu. 
Käsikirjoitus:Marja Louhija
Ohjaus:Hannu Matti Tyhtilä
Lavastussuunnittelu:Eira Lähteinen
Pukusuunnittelu:Satu Suutari
Valosuunnittelu:Hannu Suutari
Äänisuunnittelu:Harri Kuittinen
Rooleissa:Johanna Reilin
Katariina Kuisma-Syrjä,
Birgitta Putkonen,
Sinikka Salminen,
Ushma Karnani,
Harri Ekonen,
Heikki Paavilainen,
Lasse Sandberg,
Jani Koskinen,
Lauri Kukkonen

Kantaesitys 14.2.2013 Päänäyttämöllä

Kesto n. 2h 30min väliajan kanssa 
Liput 29/26/24€" (Hml kaupunginteatteri)
Ei kommentteja: