sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Leffailta kotisohvalla

Julian silmät DVD arvostelu kansi

Sain taannoin puolisolta lahjaksi espanjalaiset elokuvat Orpokoti ja Julian silmät. Ensimmäinen tuli katsottua silloin heti, mutta jälkimmäisen leffan katsoimme puolison kanssa eilen illalla. 

Julian (Belen Rueda, Serranon perheestä tuttu kasvo) kaksoissisar Sara löytyy hirttäytyneenä kellarista. Poliisin mukaan kyseessä on itsemurha, sillä Saran pitkään odottama silmäleikkaus epäonnistui. Myös Julia on sokeutumassa, sillä hän kärsii samasta perinnöllisestä sairaudesta. Julia ei kuitenkaan usko Saran tehneen itsemurhaa ja ryhtyy tutkimaan hänen viimeisiä elinviikkojaan. Hän saa selville, että Saralla oli miesystävä, jota kukaan ei tunnu jostain syystä muistavan. (Ilttis.)

En juurikaan katsele kauhuelokuvia, mutta tämä romattiseksi kauhutrilleriksi kuvailtu raina kolahti.  Vaikka Julian silmät sai aika huonot arvostelut monella eri taholla, meidät sen jännitys sai pauloihinsa ja piti otteessaan ihan loppumetreille asti. Ehkäpä tykkäsinkin tästä juuri siitä syystä, etten ole  turruttanut itseäni liialla kauhulla aiemmin.

Jälkiviisaana voi todeta, että tälläisenä herkkiksenä olisi katseluajankohta voinut olla joku muu kuin juuri ennen nukkumaanmenoa. 

1 kommentti:

ViliMarika kirjoitti...

Hmm vaikuttaa mielenkiintoiselta vaikka en pahemmin katso kauhua. Orpokoti on tuttu leffa. Viimeksi katsoin puhdistus ja oli hyvä mutta toi vaan omia muistoja myös mieleen ehkä liikaakin.