tiistai 11. syyskuuta 2012

Tulla täihin
Tuota otsikon lausahdusta on toisinaan tullut käytettyä. " Mä tuun täihin tään kanssa, kun ei onnistu" tai jotain vastaavaa. No, nyt mä kyllä kirjaimellisesti tulen, jos en onnistu pikku projektissa, joka meillä on käynnissä. 


Yhtään liioittelematta: meinasin saada sydärin eilen, kun näin pikku, pikku täin tyttären päässä. " Mun tenavalla täi!" Onnekseni  tänään tarkemman tutkimisen tuloksena löysin neidiltä vonkaleita  vain kuusi kpl ja muutaman saivareen. Pojalta löysin yhden täin. Mutta löydöksen laajuudesta tai pienuudesta riippumatta aikamoinen rulianssihan siitä lähti sitten käyntiin. Pesin perheen kaikkien hiuksellisten päät täishampoolla, kampasin täikammalla, pyykkäsin kaiken mahdollisen, mikä kestää pesua 60 asteessa, osan tavaroista pakastin ja osaa pidin kuumassa saunassa. Silti olen erittäin epäluuloinen, kiellän lapsia olemasta liian lähekkäin, nojaavan mihinkään, koskevan naapurin tenaviin jne. 
Koko päivän olen vähän väliä kaivellut lasten päivä, josko jotain löytyisi.


Että tätä sitä sitten jatketaan ainakin reilu viikko.  Ja jännitetään, koska tulee uusi tartunta. Eniten jurppii se, että se tulee nyt, kun muksut on huomattavasti vähemmän päivähoidossa, kuin aiemmin. Ajattelisi, että silloin ennemmin olisi ollut paremmat mahkut moinen vaiva saada.


Mutta; muutama korttikuva vastapainoksi ja kevennykseksi.  (Nyt ajattelin vähän huilia korttien kanssa ja yrittää panostaa enemmän käsitöihin, jos maltan.)
Ja lämpimästi tervetuloa uudelle lukijalle! Nyt on mun rajapyykki täynnä, eli seuraavassa postauksessa onkin sitten luvassa arvontaa. 

-Katja-

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Tiedän tunteen,meillä vieraili täit ekaa ja toistaiseksi vikaa kertaa just viime joulun alla,postailinkin aiheesta otsikolla inhottavin jouluvalmistelu ikinä ja niin se kyllä olikin...Jälkeenpäin kyllä nauratti että hyvä kun just ennen joulua,tuli muuten aika perusteellinen joulusiivous tehtyä,kuin että olis vakka joulupöydässä huomannut kuhinaa tytön päässä:)
Tsemppiä vaikka jurppiikin!

Nenunen täällä kummittelloo kirjoitti...

On se jännä miten kaikki asiat kiertää. Nykyään kun kaikki on niin retroo ja vanha muodissa, myös täiden osalta :) Tossa meni vuoskymmeniä ettei täit ollu iso ongelma, nyt ne jyllää kouluissa ja päiväkodeissa. Jostainhan sen täin täytyy voimansa saada. Mutta mistä? Luulis että nykyään on helppo ylläpitää hygieniaa, aivan eri tavalla kun mitä esim. sota-aikana.

Onnistumista taistelussa täi sodassa.

Katja kirjoitti...

Täi on kuitenkin siitä hassu, että ei se välitä onko puhdasta vai likasta. Tai parturiystävän mukaan tarttuu paremmin puhtaisiin hiuksiin kuin likaisiin. Likaisista ei välttämättä saa yhtä hyvää otetta kuin likaisista. Ja kai sen on puhtaan päänahan läpikin helpompi saada verta, kun oikein rasvaisen nahan.

Nenunen taas kirjoitti...

Kiitos selvennyksestä. Kun ajattelee asiaa, niin tokihan täin tassu lipsuu rasvasessa hiuksessa :D Niin tai näin, olkoon syyt niiden ilmenemiseen mitkä hyvänsä, kaikki huoneisiin ilmaantuvat ötökät on näppyjä aiheuttavia ja varsinkin mulle, joka olen paniikissa heti, kun joku kärpästä ja hämähäkkiä ihmeelisempi vaan ilmestyy.