lauantai 8. syyskuuta 2012

Syksyä ilmassa(Kuvina pari tämän viikon väsäystä. )

Ilmat meni syksyiseksi ja lämmityskausi pyörähti käyntiin. Hirvittää jo valmiiksi tulevat sähkölaskut. Ollappa aurinkopaneelit, varaava takka ja maalämpö! Mutta ei auta. Näillä mennään. 


  Kasvihuoneessa alkaa satokausi olla vasta parhaimmillaan. Yhtenä yönä laitoin kynttilät lämmittämään, mutta silloin ei ollut lopulta edes ollut kovin kylmä. Viimeyönä olikin sitten käynyt lämpö kolmessa asteessa, enkä ollut illalla laittanut "lämmitystä" päälle. Vielä kun saisi ainakin viikon ketkuteltua eteenpäin, niin ehtisi pääosa kypsyä ja voisi loput kerätä sisälle punastumaan. 

Viinirypäleetkin ovat alkaneet tummua, mutta läheskään kypsää kamaa ne ei ole. Että saapa nähdä meneekö arviolta reilu 50 kg sato hukkaan kokonaan vai ehtiikö kypsyä ennen pakkasia.

Menin, muuten, eilen aamulla spinning-tunnille. Tuntui jo kunto ihan hyvältä. Mutta se oli vähän niinkuin vir-he.  Syke pompsahti heti pilviin ja parin tunnin päästä alkoi kurkkua karhentamaan uudelleen ja muutenkin nuhainen olo vallata alaa. Täytyy siis ottaa jälleen muutama päivä rauhallisemmin olosuhteiden pakosta.

-Katja-

2 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Kauniita kortteja! Pikaista paranemista sinne :)

Nenunen se tiällä kirjoitti...

Lauantain fillari lenkillä katselin isäntiin viljapeltoja, osa oli niin vetisiä, ettei millään kanna puimuria ja suurin osa, jos ei koko alat, oli piloilla. Tummunutta, luultavasti homeessa ja osa uudelleen alkanu orastamaan:( Vettä tullu niin paljon, että viljat menny pilolle peltoon. Nousee leivän hinta tuon sateen takia.

No voihan harmistus sentään, että uusinta kierroksen otti flunssa! Pois, pois paha flunssa, koita pian parantua, jospa ei kovin pahaksi äityisi. Lepoa, kyllä se siitä iloksi muuttuu:)