keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kaunotar ja hirviö


Hämeenlinnan kaupunginteatterissa pyörähtää käyntiin lumoava koko perheen satuseikkailu:


"Satoja vuosia vanha ranskalainen kansansatu on kiehtonut sukupolvia toisensa jälkeen opettavaisella tarinallaan, liikuttavilla käänteillään ja onnellisella lopullaan. Sirkku Peltolan käsikirjoittama sovitus puhaltaa rakastettuun klassikkoon tuoreutta ja huumoria, mutta säilyttää silti sen mystiikan ja ikiaikaisen lumovoiman.

Kaunottaren isä eksyy myrskyssä linnaan ja poimii lähtiessään sieltä ruusun tyttärelleen. Tästä linnaa isännöivä hirviö suuttuu ja säästää onnettoman vaeltajan hengen vain sillä ehdolla, että saa kaunottaren vangikseen. Tytön kohtalo näyttää hirmuiselta, mutta viisas neitokainen näkeekin pintaa syvemmälle.

Reija Isosuon ohjaama Kaunotar ja hirviö on hauska, yllätyksellinen ja visuaalisesti näyttävä tulkinta ihanasta sadusta, joka on täynnä värikkäitä hahmoja ja kauan sitten kadonneen maailman taianomaista hehkua."

Saatiin kutsu omaisten näytökseen, joka oli tänään. Kiitos P ja J! 

Muksut tykkäsi kovasti. Kohta viisi vuotiasta jäi kaikki taikuus mietityttämään. Miten se sen hirviön naamion taikoi sille prinssille, miten se sen taikoi pois jne. Kuusi vuotias puolestaan ihastui puhuviin kirjoihin ja vaaleanpunaisen pantterin tunnaripätkään, mikä yhdessä kohtauksessa soi. 

Mikäli haluat antaa lapsillesi kivan kulttuurielämyksen, niin eikun varaamaan lippuja. 

-Katja-


Ei kommentteja: