maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kesäinen piknik-päiväMeillä täällä Hämeen sydämessä on mukavia, yleisiä piknik-paikkoja joka makuun. Lauantaina veimme vieraat aurinkoiselle Aulangolle jälleen kerran. 
(Vieraille kerta oli ensimmäinen.) 
Hyttyset vähän kiusasivat, mutta muuten oli rauhaisaa viettää aikaa ja kiva katsella allinpoikasten uskentelua. Väkimäärä, mikä lähettyvillä pyöri, oli vain muutamia henkilöitä. Suosittelen Aulankoa niille, jotka haluavat olla pikinikillä mahdollisimman rauhassa. 
Eväiden nautiskelun jälkeen oli hyvä uskaliaampien kivuta vatsa pömpöllään näkötorniin maisemia ihastelemaan. 


Piipahdettiin myös linnalla katsomassa. Linnaa ympäröivässä puistossa oli niin ikään piknik-seurueita. Siellä porukkaa oli huomattavasti enemmän ja seurueet olivat kaikkea lapsiperheistä polttariseurueisiin. Ame 6 v. kysyi, että hui kauheeta, miks täällä on näin paljon paljaita ihmisiä. Lapsen mielestä oli hassua, että ihmiset on puistossa biksuissa ja  miehet ilman paitaa, kun ei ole kerta uimarannasta kyse. 


Näiden lisäksi yksi hyvä piknik-paikka on Ahveniston uimaranta.  Se jäi tällä kerralla katsastamatta, mutta siellä voi yhdistää monet lämpimän kesäpäivän ilot. Uida, paistaa laavulla makkaraa tai vaikka grillitassut, lapset voivat leikkiä leikkipuistossa, isommille on rantalentiskentät ja vieressä on upeat ulkoilumaastot. 
Se on yleensä kuitenkin kaikista ruuhkaisin näistä kolmesta ja kaljan juojilta ei voi välttyä ainakaan iltaisin.

Näitä kesäisiä piknikkejä on tarkoitus jatkaa aina, kun mahdollista mun vapaapäivinäni pitkin kesää. Kotona ei oikein osaa olla tekemättä mitään kotijuttuja, mutta pienet reissut lähiympäristöön saa mutkin irti arjesta ja viettämään laatuaikaa perheen kesken. Kun sitä lomaa ei vielä tänä kesänä ole. 

Mukavaa juhannusviikkoa kaikille!

-Katja-

3 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Se on kiva että on lähellä tommosia paikkoja, itelle ja vieraille näyttää.

Kiitos samoin :)

JaanaElina kirjoitti...

Meillä olisi tarkoitus tulla kesällä käymään sielläpäin.Aulanko taitaa olla yksi kohde vierailla,olen siellä joskus lapsna käynyt.
Meidän kuopus muutti toukokuussa Hämeenlinnaan asumaan,varmaan tulee useamminkin käytyä.

Hyvää Juhannusta.

-T kirjoitti...

Aulanko on kaunis paikka! Sinne olemme joskus hurauttaneet ihailemaan maisemia :) Olisikin paljon paikkoja Suomessa joissa tekisi mieli käydä..
Lämmintä juhannusta!!