sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Virvon varvon


Meilläpäin liikkui tänään pieniä trulleja. Pohjalaiselle  se tuntuu edelleen omituiselta, vaikka monta vuotta olen jo ollut pohjanmaalta pois. Ainoa oikea virpomispäivä on pääsiäislauantai, sanokaa mitä sanotte...-Katja-


4 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Täällä Porissa ei oikeatsaan ole koskaan kierretty palmusunnuntaina. Ei kuulu paikallisiin perinteisiin. Mutta oma tytär kiersi kerran trullina pääsiäislauantaina kun naapuriperheen tytön isä oli Ilmajoelta. Meillä taas Porissa on ollut Nuuttipäivän perinteenä kiertää karkkien persässä laulamassa viimeiset joululaulut. Minäkin lapsena olin joka vuosi siinä puuhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja Pohjanmaallahan poltetaan pääsiäiskokko lankalauantaina. Täällä Etelä-Karjalassa ei olla kuultukaan moisesta.
Eira

Katja kirjoitti...

Juu, noita pääsiäisvalakioita on kyllä ikävä. Päivä oli pitkä, kun ensin luuhattiin koko kylä läpi virpomassa ja sitten piti odotella kokkojen sytytystä.

(Mikäs sen mukavempaa kuin jännittää, että kaatuuko naapurin mies kännissä tuleen vai jaksaako sen ylisuuret metsurinsaappaat pitää sen pystyssä.) ;O)

Sari kirjoitti...

Samaa mieltä. Pääsiäinen on kunnon pääsiäänen vasta, kun pääsöö valakioolle vahtaamahan lankalauantaina. Ja ku ennen sitä on antanu trulliille kripakopallisen muruja ja muuta hyväskää. ;D