lauantai 17. joulukuuta 2011

17. joulukuuta


Eilinen päivä meni jouluostoksilla/ Tampereen reissussa aika tarkkaan ja tänään on juhlittu 4-vuotissynttäreitä sekä vietetty samalla puurojuhlaa.


Eilen lähdimme liikkeelle heti aamusta; kävimme läpi Ideaparkin putiikit, saimme viikonloppulapsen Ikean parkkipaikalla, poikkesimme katsomassa kolmiviikkoista pienokaista, haimme nuoren parin joulunviettoon, shoppailimme Ikeasta ja kotimatkalla vielä kävimme ruokaostoksilla oman kylän kaupassa. Kovaa hommaa.


Illalla kävin pimeässä hakemassa pienen kuusen ja sammalta sekä puolukan varpuja lähimetsästä. Tein hyasinteista pienet jouluasetelmat esikoisen leipoessa synttärikakkua ja laiton kuusen pulloon. 

Tänään jättäydyin pois muskarikierrokselta ja valmistelin iltapäivän juhlia. Lapsukaiset koristelivat pikkukuusen eteisen piirongin päälle. Minusta se on kovin soma, mutta lapset kyselivät, että koska tulee oikea kuusi. 

Pienten vieraiden kanssa hektinen kaksituntinen ja heidän kotiuduttua puurojuhlaa isommille vieraille ja omalle väelle. Nyt maistelen tämän vuoden viinirypälesadon viiniä. Herukkaista, kuivaa juomaa. Kyllä tätä lasillisen tai kaksi voi silloin tällöin nauttia. Minusta parasta viiniä tähän astisista, muille ei taida maistua. 

Huomenna jo 4. adventti. Huh. Maanantaina on viimeistään saatava paketit postiin, eli huomenna pakkaillaan. 

-Katja-

3 kommenttia:

henna kirjoitti...

voi ei kuin sulonen kuusi :)

Katja kirjoitti...

Pojan synttäreille olen hakenut pullokuusen joka vuosi ja minulle tämä riittäisi koko jouluksi. Täytyy vielä neuvotella asiasta.

Askartelin itte kirjoitti...

Ihana kuusi:)