sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kulmat kurtussa

Ei sitä voi pieni ihminen ymmärtää, miten meille riittää koko ajan näitä vastoinkäymisiä, vaikka kaikkensa yrittää… Nyt nimittäin hajosi pyykinpesukone. 
Laitoin perjantaiaamuna kahdeksan aikoihin pyykin pyörimään oletuksella, että parempi puoliskoni sen koneesta nostaa kuivumaan. Ei ollut nostanut, ei. Laura soitti klo 17.15, kun olimme sukuloimassa 70 km päässä kotoa, että tuo pyykkikone pitää outoa ääntä. Johon minä, että MITÄ? Kummastunut katse hakutui kohti aviomiestä, joka alkaa sopertaa, että kyllä mä jossain vaiheessa mietin, että ompas pitkä ohjelma, mutta unohdin...

Olihan se viikon verran hassusti vikissyt lingotessaan ja minä jo olin ehtinyt sanoa, että taitaa vedellä viimeisiään... Onneksi ei syttynyt palamaan, koko rohjake. 
Eli meidän äiti töihin lähtiessä kyllä tietää varsin hyvin miksi siellä töissä käy. Ei oltaisi todellakaan kaivattu enää tällaista lisämenoa joulun alusaikaan. 

No, tästä päästäänkin sitten uuden koneen hankintaan. Mies kävi kyselemässä ja hakemassa tarjouksia. Myyjien mukaan kone, joka kannattaa ostaa, maksaa n. 700-900 euroa. Lupaavat, että kone kestää ainakin viisi vuotta. 400 euron koneen ei tietenkään voi olettaa kestävän kuin kolmisen vuotta. Noh, aiomme ottaa riskin ja ostaa edullisemman hintaluokan koneen ja saahan niitä sitten kaksi tuolla kalliimman hinnalla. Voi jopa olettaa, että yhteensä kestävät pidempään kuin kalliimpi versio.

Ihmettelen kuitenkin itsekseni tätä nykyaikaa, kun tuotteiden ei edes oleteta kestävän. Toista se oli "vanhaan hyvään aikaan". Äidillä on edelleen hengissä ompelukone, jolla ompeli minulle yli 40 vuotta sitten vauvan vaatteet. Siitä huolimatta, että alle kouluikäisenä luulin itsekin ompelevani seistessäni sen pedaalin päällä ja polttaessani siitä hihnat vaihtokuntoon. 

Pyykkikone on kuitenkin ostettava, ei auta. Sitähän ei luonnollisesti kuitenkaan voinut ostaa tänään, koska erään kodinkoneita myyvän ketjun tarjouskamppanja mielimästämme koneesta alkaa vasta maanantaina, vaikka mainoslehti jaettiin jo lauantaina. On se hauska nähdä, onko näitä "kamppanjakoneita" oikeasti olemassa, kun rakkaani telttailee/makuupusseilee maanantaiaamuna liikeen pihassa ovien auetessa ja rynnii kyynärpäitä käyttäen ensimmäisenä koneemme noutamaan. 
 
Nyt sitten odottelen, että koska oman läppärin näyttö pimenee viimeisen kerran... Vai ehtiikö vielä jokin muu kone tai laite ensin.

- Katja-

2 kommenttia:

Puumuli kirjoitti...

Ymmärrän hyvin ärsytyksen! Pyykkikonetta tärkeämpää ei taida nykyhuushollissa ollakaan.Joskus nekin tulevat tiensä päähän, kovassa käytössä olevat masiinat.

Mukavampaa uutta viikkoa toivottaen,
Sari Puumulista

Anonyymi kirjoitti...

Meille kävi samoin muutama viikko sitten, vanha kone sanoi työsopimuksensa irti. Jos sinulla/teillä on S-etukortti, niin Prismassa on tarjouksessa Rosenlew RTF 6470 pyykkikone vielä marraskuun ajan. Tarjoushinta on 299,00e, normaalihinta on yli 500e.
Meillä on nyt sellainen pyörittänyt pyykkejä muutaman viikon ajan ja olen ollut ihan tyytyväinen.
-MUR-MUR-