sunnuntai 21. elokuuta 2011

Marja-aroniaMarja-aronian hyötykäytön kokeilu hallitsi tätä päivää. Naapurin rajaa vasten kasvavat puskat ovat painavan marjalastin taivuttamat ja hankaloittavat meilläkin ruohonleikkausta.


Höyrymehusta tuli mielestäni hyvää, mutta hillo jäi minun makuuni karvaaksi. Etenkin, kun kaapistani ei löytynyt hyvää viinaa, mitä ohjeissa kehoitettiin joukkoon laittamaan. Pitänee keitellä uusi koeannos, kun saa haettua konjakkipullon ”pitkäripaasesta”.


Tänään alkoivat myös innolla odotetut muskarit. Lapsilla on tunnit eri aikaan, joten kumpikin saa vuorotellen tunnin verran jakamatonta huomiota. Neidin kanssa kävimme Sampopankin lipaspäivässä tyhjäämässä possut. Saimme ilmapallot, joissa oli muoviset kepit varsina. Taitaa olla lapsi aika luova persoona, koska pallojen varret oli yks kaks muutunut leijaksi, joka täytyi asiaan kuuluvasti vielä maalata mieleiseksi. 


Pikkunassikan kanssa kävimme vain tylsästi ruokakaupassa siskon tunnin aikana. Siskon maalatessa leijaansa leikki pikkumies Duploilla. Tosin äidin täytyi toimia myös raksamiehenä mehun- ja hillonkeiton välissä rakentaen talon, joka sitten hajotettiin saman tien, kun leikkiinnostus lopahti.


Illalla pidimme kesän viimeiset (?) lättykestit. Ah, miten rasvaisia ja hyviä nuo muurikkalätyt onkaan. Tänään yritän päästä jonkinlaisella kokoonpanolla tai vaikka yksin Keskiaikamarkkinoille. 

-Katja-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Marja-aroniasta ja omenasta tulee hyvä höyrymehu.Sitten hyvä vispipuuro tulee marja-aroniasta myöskin...kun vaan siivilöi "moskat" pois.
Hyvää alkavaa viikkoa!!! Mulla viikon ajanlasku alkaa just maanantaista...****