sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Ompeluinspistä ja pikkuneidin huonetta

Olen suunnitellut jo tovin tekeväni pyöreän palatyynyn lattialle Amen huoneeseen. Lopullisen ajankohtaiseksi tuo projekti tuli nyt, kun esikoinen vei sohvan tilaa viemästä. Ensin meinasin tehdä sen vain mutu-tuntumalla, mutta viime viikonloppuna sain siskon luona käsiini Suuren käsityölehden 2/11, jossa tyynyyn oli kaavatkin. 


Eilen kävin Eurokankaalla etsimässä sopivia kankaita tyynyyn. Tietenkin paloja löytyi, mutta ei siitä halpa tyyny tullut. Otin kankaat palalaarista "käsityöpuuvilla 35 €/kg". Kangas on ohutta puuvillaa, joten kotoa kaivelin vuoriksi hieman tukevampaa lakanakangasta. Omista varastoista kaivoin myös punaruskeapohjaisen pilkkukankaan jatkeeksi palakankaille. Täytevanut on vanhasta, isosta lattiatyynystä, mikä meillä on pyörinyt jo viimeiset kymmenen vuotta mukana, päällisen kuosi oli tosin pariin otteeseen vaihtunut tarpeen mukaan. Vanua tämä tekele nieli tolkuttoman määrän. 

Omasta mielestäni tyynystä tuli hauska, tosin seuraavaa varten ( johon on jo samat kankaat leikattuna, mutta vanut puuttuu, joten jäi odottamaan toista tulemista) on jo mielessä muutama "tee toisin" -ajatus takaraivossa. Ompelin nimittäin ilman ompeluohjetta. 

Laitan samalla muutaman laajemman kuvan tytön huoneesta. Päiväpeitto on hakusessa kirpparikierroksilla. Tuo keltainen on isosiskoilta peritty, eikä väri enää oikein soinnu tähän huoneeseen. Aiemmassa (pikkuveljen nykyisessä) huoneessa se oli nappiväri. Nyt ajattelin, että joko luonnonvaalea, joku hempeämpi pastillisävy tai vaikka tilkkupeitto voisi olla hyvä. Mutta ajan kanssa se varmasti löytyy. 
(Tähän hyllyn alle on etsinnässä/mietinnässä jokin alusta nukkekodille, joka olisi tarpeeksi tukeva ja sopivalla korkeudella. Meidän nukkekoti on kirvesmien valmistama täydestä tavarasta, joten sitä ei ihan heppoiselle alustalle voi laittaa. )


(Nämä Finlaysonin käyttämättömät tyynynpäälliset löysin eilen kirppikseltä, 2,5 €/kpl.)

-Katja-

5 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Tosi raikas tuli tyynystä!!! :)

Ihana tuo tytön sänky - muistoja lapsuudesta, meillä nuo oli punaisena. ;)

Katja kirjoitti...

Tääkin oli alunperin se marjapuuron punainen. Ja näitä oli kaksi vielä silloin, kun minä synnyin, mutta isä antoi toisen serkulle. Siellä se päätyi myöhemmin koiran sängyksi. Ottaa päähän, kun etsin aluksi pikkumiehelle toista samanmoista. Huutonetissä näistä saa maksaa ihan maltaita, vaikka olisivat huonommassakin kunnossa, joten luovutin ja Sasu sai uudemman aikaisen sängyn vuosi sitten. Siitä en oikeastaan tykkää itse yhtään.

mustakissa kirjoitti...

Tosta tyynystä tuli tosi kiva! Mikä siinä on halkaisija?
Kivat nuo perhoset ja liput!

Katja kirjoitti...

Tyynyn halkaisija on suunnilleen 85 cm. Ja sen kyllä huomasi tunkiessaan vanua.

Saija kirjoitti...

Tosi hieno tuo pyöreä tyyny! Ottaisin itsellenikin mieluusti vaikka sellaiseksi lattiatyynyksi. Ja suloiselta näyttää myös tyttösen huone. :)