maanantai 31. tammikuuta 2011

Jos olisi järkevä…

… painuisi petiin hyvinkin nopeasti, koska toissayö meni reisille, kuten edellisestä postauksesta käy ilmi.

… ei olisi sen päälle lupautunut yötöihin, kuten menin tekemään ja tänä aamuna nukuin kaksi ja puoli tuntia. Kahden vuorokauden saldo yhteensä 7 tuntia.

…ei haikailisi turhia tai vastaavasti murehtisi turhista, vaan antaisi asioille aikaa ja mahdollisuuden lutviutua omalla painollaan.

… ei ottaisi muiden ongelmia omikseen, koska yleensä omissakin on tarpeeksi. Eikä etenkään työpaikan, jossa ei ole edes vakituisessa työsuhteessa.

… lukisi ja tarkastaisi aina huolellisesti kaikki paperit mitkä menee allekirjoittamaan, että niissä olisi kaikki tiedot varmasti oikein. Ettei kävisi vanhanaikaisesti, kuten allekirjoittaneelle tänään kävi jo toistamiseen pienen ajan sisällä: Ensimmäisellä kertaa en edes huomannut, ettei palkka ollut tullut tilille, koska ei ollut kyse suuresta summasta. Palkanlaskennan soitto ja tilinumeron kysely vasta herätti todellisuuteen, että palkkani oli maksettu tilille, jonka olin lopettanut puoli vuotta sitten, ja he kyselivät uutta numeroa, vaikka olivat kyllä maksaneet jo monta palkkaa oikeaankin osoitteeseen. Tästä tietenkin ajattelin, että nyt ainakin tästä lähin tulee oikeaan, kun nyt olen kertonut, että tuo toinen tili on lopetettu. Kuinka ollakaan, tänään huomasin, etten taaskaan ollut saanut tiliä. Äkkiä kaivamaan tilinauhaa ja siellähän se taas koreili se vanha tilinumero, jonka olin jo kahteen kertaan heille ilmoittanut muuttuneeksi. Silloin vasta tajusin katsoa alkuvuonna uusittua työsopimusta, jossa koreili tuo vanha, väärä numero. Kai tästä täytyy itseäänkin syyttää, kun ei ihan tuollaista perusasiaa tule tarkistaneeksi. No, soitin sitten tuohon entiseen pankkiin, että voisivatko he laittaa rahat suoraan uudelle tililleni. Sehän ei tietenkään käynyt ja kun kysyin, että kauanko kestää, että he palauttavat rahat työnantajalle ja palkka näkyy tililläni, en saanut vastausta. Minulle sanottiin, että työnantajan täytyy tehdä selvityspyyntö, niin rahat tulee sitten vähän nopeammin. No, jäi hieman vaivaamaan, että mikä olisi ollut hitaampi aikataulu ja miten nopeasti voin nyt odottaa rahoja saapuneeksi. Eipä pysty tietenkään etukäteen tuhlaamaan, kun ei niitä vielä saa, mutta silti…

- Katja -

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi tavatonta Sinun kanssa! Toivottavasti nyt olet saanu nukutuksi univelat vähemmälle.
Tiijä vaikka turpoisivat palkkarahat kun eestaas seilaavat tuota väliä, kun ei vaan jäisi kokonaan vielä saamati?! Kyllä ne vaiskin tullee kun ennättää:)