sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Joulua kohti…

 
…mennään pikkuhiljaa. Pala palalta lisäilen jouluista tunnelmaa fiilisten mukaan ja glögiä kuluu... Ulkovalot palavat jo joka ilta, eilen kuunneltiin joululauluja, torttujakin olemme paistellet jo muutaman kerran.
Perjantai/lauantaiyön kävin yökköilemässä kesätyöpaikassani. Kummallinen yö, kun en meinannut nukahtaa kertaakaan, vaikka alla oli työpäivä ja illansuussa kävin vielä pienessä atk-koulutuksessakin, vaan olin ihan virkku koko yön. Aamulla kotonakaan ei oikeastaan nukuttanut. Otin puolentunnin aamutirsat ja siitä se päivä sitten lähti käyntiin. Meidän netti ei ole juurikaan toiminut viikonlopun aikana, silloin tällöin pätkittäin vain, joten joko sen tai yövalvomisen inspiroimana (kesälläkin huomasin, että sain valvomisesta inspiraatiota) olen tänään saanut mielestäni paljon aikaan.
 
003
 
Vaihdoin/tein lasten huoneeseen vähän jouluisemmat verhot aamupäivällä. Paneelin olen tehnyt jo aiemmin jonkun keittiön ikkunaan, vaihdoin nyt vain ylös tankokujan. Heiton ompelin vanhasta voilé – palasta, joka kaapista löytyi. Vaihdoin myös meidän makkariin tummemmat verhot talvisydämeksi. Leikkimökistä siirsin leikkikeittiön lastenhuoneeseen niin ikään talven ajaksi. Silitin ison pinon vaatteitani. Ripustelin jouluvaloja sisällekin. Lisäksi kävimme kaupassa hakemassa tytölle uudet Kuomat, että pienet varpaat eivät palelisi. Laitoin myös lukiolaiselle sukankutimen alkuun, että saa verestää vanhoja taitojaan ja tietenkin siinä sivussa pyykkikone on laulanut melkein koko päivän.
Viime viikko päiväkodissa meni hujauksessa, huomenna vuorossa keskussairaalan lastenosasto.
 
001
 
Virkkasin päiväkodin jämälangoistaan muutaman sorminuken lasten iloksi.
Nyt kutsuu Uno-peli ja muu porukka keittiön pöydän ääressä…
Palaamisiin!
- Katja-

Ei kommentteja: