lauantai 6. marraskuuta 2010

Haaste, jonka sain

 

Oman onnen seppä lähetti mukavan haasteen, jonka otan vastaan. Lapsuuden aikaan palajan hetkeksi:

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen – Mikä sinusta tulee isona?

Sairaanhoitaja: ja kas kummaa, näin varttuneemmassa iässä sekin minusta on tulossa, terveydenhoitajan sivutuotteena…

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Aku Ankkaa luin, koska se siskolle tuli postissa. Kieku ja Kaiku ilmestyi jossain lehdessä mitä vanhemmat lukivat, eli sitäkin seurasin.

3. Lempileikkejäsi?

Leikin usein kotia, sekä kavereiden kanssa  että yksinäni. Erityisesti on jäänyt mieleen se, että lahonnut puu oli kanan lihaa leikeissäni, ja on edelleen ruokalistalla ehdoton ykkönen.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Parhaista en tiedä, mutta mieleen painuivat synttärit, jotka olivat silloin kun olin sikotaudissa. Asuimme kyläkoululla ja yleensä kaikki luokkakaverini kävivät koulupäivän päätteeksi kotonamme kakulla. Tuona synttäripäivänä juhlat siirtyivät. Sain opettajalta seitsemän kääpiön suklaafikuurit, joita kamalasta kivusta välittämättä yritin syödä…

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?

Suunnistus, suvun velvoittama perinne. Lopetin suoraan huipulta. Olin lopetusvuonna nuorten tyttöjen latusuunnistuksen piirinmestari ja normisuunnistuksessa joukkueen kanssa piirimestareita. Lopetin, kun luontainen lahjakkuus loppui ja menestys olisi vaatinut tekoja.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Nyt en kyllä pysty muistamaan varsinaista idolia… Lapsena kuuntelin radiosta lasten sunnuntaiaamun toivekonserttia ja kaikki siellä ollut upposi. Ensimmäiset omat kasetit olivat kaverin kopioimia: Dingoa, Yötä, Eppuja jne. Todellinen idolini oli ja on vieläkin Hanhiniemen Pauli, mutta olin jo melkein aikuinen, kun Pauli alkoi olla pinnalla.

7. Paras joululahjasi/muu lahja, jonka olet saanut?

Sain joka joulu uuden yöpuvun äidin tekemänä. Ne ovat erityisesti jääneet mieleen.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Japanin matka on ollut haaveissa lapsesta saakka, liittyen japanilaiseen perhetuttuumme.

Loppuun pitäisi liittää oma lapsuuden kuva. Tähän hätään en lähde skannaamaan, joten huonolaatuinen kuva kuvasta iloksenne.

 

Minä pienenä

 

1 kommentti:

oman onnen seppä kirjoitti...

Tuossa idolin kohilla ihan paraiten huomaa millä vuosikymmenellä kukin on ollut nuori, musiikki kun muuttuu vuosikymmenten mukaan. Ja synttäreistä, minun ikäsillä ei niitä silleen oo lahjottu, mut joululahjoja ovat vanhemmat yrittäneet haalia kaikilla vuosikymmenillä. Muuten menee vastaukset aikas samoilla linjoilla, kiva huomata :D