lauantai 2. lokakuuta 2010

Ihanaa savuntuoksua...

Koko viikon lupailin lapsille, että lauantaina mennään Aulangolle paistamaan makkaraa. Aamulla Amé valitti päänsärkyä ja särkylääkkeen voimin lähdettiin muskariin. Muskarin jälkeen pakkasin saman tien eväät mukaan ja ulkovaatteita pukiessa neiti sanoi, että paleltaa. Sairautta uhmaten laitoin lupauksen täytäntöön...


Laavulla oli jo nuotio tehtynä, joten sytytysvaihe jäi meiltä välistä. Kovin laajoja otoksia en laavussa viitsinyt kuvata, kun emme olleet siellä ominemme lainkaan. Hiillosta odotellessa kävimme katsomassa utuista Aulangonjärveä. 

Makkaran paiston yhteydessä lapset tekivät tuttavuutta toisessa porukassa mukana olleiden kahden tytön ( 4- ja 6-vuotiaat) kanssa. Ystävystyminen tuossa iässä on niin  karehdittavan helppoa. Puolen tunnin tutustelun jälkeen juoksivat jo käsi kädessä, niin kuin olisivat olleet aina ystäviä. 

Olin aiemmin ajatellut, että kävelisimme metsän läpi käymään näkötornilla, mutta Amén mahdollisen kipeäksi tulon huomioon ottaen päädyin ajamaan näkötornille autolla.


Koko visiitti oli VIRHE. Siihen asti reissu sujui kuin ajatus, mutta Sasu sai väsyneenä mahtavan uhmakohtauksen, kun en suostunut raahaamaan heitä yksinäni torniin.


 Niinpä sain kuunnella nuoren herran raivoa koko kotimatkan ja kotona mies sai rauhoitella raivoajan, kun minun hermoni olivat siinä vaiheessa jo riekaleina. 

Kohta reissun jälkeen mittasin neidin lämmön. 38,5 oli mittarissa. Onhan tämä kai miehen ensimmäinen kuumeeton päivä... Näin se tasapaino säilyy, eikä pääse tämä ammattitaito ruostumaan, vaikken töihin ole taas ehtinytkään reiluun viikkoon.

Eilen illalla mies kyllästyi sairaana sohvan nurkassa makaamiseen ja lähti tuulettuakseen käymään kuumehöyryissään Anttilan dvd-tarjonnan tarkastuksella. Torstai-iltana siivoukseni jälkeen olin sanonut hänelle, että olispa nyt tuore kukkakimppu laittaa ruokapöydälle, niin kuin minulla ennenvanhaan ( ennen opiskelijabudjettia) oli tapana siivouspäivänä ostaa. Halusi ilahduttaa ja toi sellaisen tullessaan. <3


Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Katja-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana laavuretki ja tuo torni on kiva ja sitten vielä noin komee kukkakimppu :) Pienen miehen kiukunpurkauksen voin korvissani kuulla, olihan kerran omat pojat pieniä..:)

Maaka kirjoitti...

Meillä kans 2v paiskaa raivarissaan pyörätielle maaten, ei pysy valjais rattais :D Mutta yleensä nukahtaa sen päälle lopulta ja kyllä haluais äitikin sitten nukkumaan! :D