sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Yökyöpelinä

Olen töissä valvomassa toisten unta. Viime yönäkin olisin saanut töihin tulla, mutta en olisi pystynyt päivällä nukkumaan, niin en uskaltanut luvata. Olisi ollut raskas yö tämä nukkumatta.

Tosin viime yönä Sasu huuteli minua useaan otteesseen unissaan. Ainakin neljä kertaa kävin katsomassa mikä pienellä miehellä on hätänä. Se yleensä tietää jonkin laista sairautta, jos hän nukkuu levottomasti. Nenä tuntui tänään vuotavan ja iltaa kohden yskittävänkin. Mies oli nyt illalla antanut lääkettä ja vaikkei poika ollut nukkunut päiväunia, ei uni siltikään oikein ollut tahtonut tulla silmään. Pitelen peukkuja pystyssä, ettei pahemmin sairastuisi.

Aloittelin tuossa lauantai-iltapäivän ratoksi taas talvella iskevää kutomis/neulomisvimmaa. Kaivoin kaapista viime talvena kesken jääneen työn ja sitä vähän vein eteenpäin. Seuraavaksi sen osat täytyy laittaa prässäytymään. Tänne töihinkin otin mukaan sukan kutimen, josko vähän pukinkonttiin saisin jotain yön pimeinä hetkinä väkellettyä nukkumattia kartellessani. Sukan varsi on jo hyvällä alulla, eikä nukkumattikaan vielä ole yrittänyt houkutella mukaansa.Löysin viime talvena Novitan Puro-langan. Nämä kaksi väriä olivat silloin ehdottomat suosikkini. Tälle vuodelle värit näyttävät hieman vaihtuneet. Mitään valmista tuotetta en uusista väreistä ole nähnyt, mutta Novitan sivuilla näyttivät kerissä heiman laimeilta... Ehkä enemmän miesmäisiltä? 

Sukat ja lapaset kuitenkin teen perinteisesti 7 veljestä langasta. Ne on vuosien varrella hyväksi havaittu.

Nyt täytyy kesittyä olennaiseen ja juosta vastaamaan asiakkaiden vienoon kutsuun...
Hyvää yötä Suomi, Where ever You are!
2 kommenttia:

Vilimarika kirjoitti...

AAAWWW!!!! Teitkö sinä tällaisen itsekin?! Jestas! Tuollaisen mallista villapaitaa olen etsinyt, mutta eipä tunnu löytyvän.
Joskus vuosia sitten ostin Anttilasta ihanan paidan, mutta se meni jo rikki ja roskiin. Se oli lempparini. tuli tuosta kuvien paidasta mieleeni, kun kaulus oli samanlainen.

Katja kirjoitti...

En tehnyt ihan samanlaista, mutta sinne päin. Siitä löytyy oma postaus: http://murmeli2006.blogspot.fi/2010/11/onnea-isi.html