maanantai 20. syyskuuta 2010

Suunnittelematon vapaa

Sasu sairastui viikonlopun aikana, kuten jo arvelinkin aeimmassa postauksessa. Minun olleessani töissä toissa yönä, oli mies valvonut pojan kanssa puoli neljään. Eilen päivällä nousi kuume. Tänään aamulla sitä tuskin oli, mutta äsken päiväunille mennessä tuntui pieni mies kovin lämpimältä jälleen. 


"Yhtään en oo pikee!" Silmät punoittaa puolitangossa ja posket hehkuu...Isosiskokin jäi meidän kanssa kotiin. Jos olisivat olleet menossa omaan hoitopaikaan, olisin vienyt tytön purkamaan energiaa. Varahoito on päiväkodissa, joten en turhaa viitsi muksuja sinne viedä ylimääräisiksi, vaikka lapsella halu olisikin ollut kova päästä kavereiden kanssa leikkimään.

Onneksi meillä on kyseessä ihan tavallinen flunssapöpö. Ikävämpiä sairausuutisia tuli tänä aamuna paristakin suunnasta ja nyt sekä surullisena että hieman jännittyneenäkin odottelen, mitä jatkossa tuleman pitää.

***
Eilen sanoin miehelle, että haluaisin niiiin kovasti kunnon kameraa. (Puhelimeni on nyt lähetetty tehdashuoltoon huoltoseurannan mukaan. Siiitä tämä kasvava kameran tarve.) Minulla on nyt käytössä hänen vanha luurinsa, joka saatiin viimein tänään käyttöön, kun Nokia lähetti purkukoodin lukitukselle. Eihän siitä montaa kuukautta vielä olekaan, kun heidän se piti lähettää... taisi olla toukokuulla, kun mies vaihtoi puhelinta. Kamera on sinänsä kohtuullinen, mutta kuviin tulee tumma läntti, kuten yllä voi nähdä. Amen jalka ei siis ole ruhjoutunut mustaksi oikeasti, eikä Sasun housut ole likaiset. Vaikka kumpikin olisi tietenkin mahdollista. Mutta siis pointti oli se kunnon kamera! Mies siitä tietenkin innostui ja tutki nettiä loppuillan. Lopputulos oli, että tonni siihen uppoaisi näin niikuin aluksi, joten se siitä tällä erää, ellei sponsoreita löydy. Veikkausta olen jo pyydellyt jonkin aikaa, mutta ovat siellä kovin nihkeitä olleet toistaiseksi. Ja huom: siis näin aluksi. Siihenhän luonnollisesti täytyy hakkia myös makrolinssi ja ...

Tämä olisi kai sen unelman runko. Kaikki se, mitä tämän lisäksi pitäisi hankkia, on juuri sitä mistä saa maksaa itsensä kipeäksi. Ja se osio, mistä en itse juurikaan vielä ymmärrä, mutta murulla silmät loistivat, kun hän tutki arvosteluja erilaisista linsseistä ja objektiiveista yms. Tiedän, että tuo kamera tulisi todelliseen tarpeeseen ja harrastus olisi yhteinen puolison kanssa. Tosin mietin sitäkin, että luultavasti yhteisellä ajalla mies omisi laitteen ja minä kuvaisin sitten sillä kännykkäkameralla kuitenkin... Mutta teoriassa meillä olisi yhteinen harrastus ja miehellä haasteellista tekemistä, kun opettasi minut kuvaamaan kunnolla. 

Mutta sitä odotellessa taidan palata todellisuuteen ja mennä tekemään jotain yleishyödyllistä.

- Katja-

1 kommentti:

Tiuhka kirjoitti...

Meillä on Canonin 450D eli vanhempi malli tuosta linkittämästäsi, kannattaa seurailla netissä tarjouksia, voi löytyä hyviäkin paketteja edullisesti! Ite otettiin pakettiin ihan perusobjektiivi ja sitte ku alko jotain tosta vehkeestä tajuamaan (oltiin siis molemmat aika vihreitä järkkäreitten kanssa) ostettiin pari parempaa objektiivia ym.