keskiviikko 18. elokuuta 2010

Vapaapäivän viettoa

Itsekkäästi vein tänään pikkuiset hoitoon, vaikka minulla oli vapaapäivä. Juoksentelin kyllä kaupungilla hoitamassa asioita, joten ehkä se vähän lieventää tätä itsekkyyttä. 

Täytyihän minun kuitenkin ottaa kaikki hyöty irti tästä itsellisestä kaupunkireissusta ja kiepata taas yhden kirppiksen kautta. Amélielle löytyi pari T-paitaa ( 1,5 € ja 2€ ) ja tuulitakki (6€). 

Löytyihän sieltä taas lasipurnukoita ja yksi entrattava hyllykin, mutta jos sen hyllyn saan joskus laitettua, niin siitä sitten enemmän. 

Tenavien vaatteita muuttaessani huoneesta toiseen tein samalla kunnon inventaarion ja totesin, että T-paitoja on kummallakin ihan liian vähän ja  neidin vanha tuulitakki on niin voikukassa, ettei sitä kehtaa enää päällä pitää kuin kotipihassa. Koko kesänä ei ole takkia voikukka-ajan jälkeen tarvittu, joten nyt siihen vasta heräsin. Sasulle odotan huomenna saapuvaksi isoa huutonet-pakettia. Poika on kasvanut ja kaventunut kesän aikana kovasti ja uusia vaatteita joutuu taas haalimaan kaappiin, kun ei kai noilla shortseilla enää kauaa mennä.

Olen molempina keväinä, jotka tässä talossa olemme asuneet, aikonut laittaa uusia vatun taimia, mutta molemmilla kerroilla on ollut sen verran kuralla opiskelijan budjetti ennen kesätöiden alkua, että se on jäänyt. Tällä viikolla havahduin Multasormen mainokseen, että voihan niitä vattuja syksylläkin istuttaa. Tänään siis suuntasin myös sinne ja ostin viisi "Maurin makeaa" ja äsken iltahämärissä ne istutin maahan. Nyt vain vesi kielellä odottelen niiden tuottamaa satoa... Mikäli siis vielä asumme sinä kyseisenä kesänä tässä talossa, jona ne tuottavat sitä. 

Mies toi minulle lasten kanssa kesälomareissulta tuliaisiksi kivan kukkatelineen ulko-oven pieleen ja sain tänään hommattua siihen kukan. Jännä nähdä kuinka kauan syklaami kestää. Pussissa kyllä luki, että kestää pikkupakkasia talven tuloon saakka... Uskoo ken tahtoo ja nythän sen sitten näkee.


Ei kommentteja: