tiistai 31. elokuuta 2010

Satokausi jatkuu...

Viinirypälesato alkaa taas kypsyä hiljalleen... Ehkä reilun viikon päästä voisi hälyyttää iskujoukon hakemaan se jatkojalostukseen. Ensimmäisenä kesänä rypälesatoa tuli siis 60 kg.
        

Tänä vuonna arvioin n. 40 kg, mutta julkistan tuloksen, kun ne on poimittu.Laitoin aivan ensimmäisiin postauksiin kuvan viiniköynöksestä.
Tässä vähän vertailukohtaa, kuinka se on kesän aikana kasvattanut lehvästöään.Vielä kausi jatkuu kasvihuoneessakin... vaikka ilmat vähän viilenivät.Paprikat kypsyttelvät "hedelmiään". Osasta ne ovat vähän lättänöitä, mutta maku on kyllä ihan aito silti.

Mukava näitä oman maan tuotteita on syödä, kun tasan tarkkaan tietää millä ne on kasvatettu ja on oman rakkautensa niille vielä antanut kaupan päälle. 

Nurmikolle rakkautta ei enää jaksaisi antaa: Se kasvaa edelleen yhtä innokkaasti, vaikkei tarvitsisikaan enää tähän aikaan vuodesta. (Viime vuonna taisin lokakuussa leikata viimeisen kerran. )
Saapa nähdä jaksanko tänään sitä leikata, yövalvominen tekee vähän laiskaksi. Nyt olisi kyllä ollut kuivaa koko päivän ja huomisesta ei taas tiedä...  

Taidanpa lähteä sitä pähkäilemään ja noutamaan jälkeläisiäni hoidosta...


2 kommenttia:

heidi kirjoitti...

Wau, mikä kasvihuone!!! Olen ihan lähestulkoonn kateudesta vihreä. Joskin toisaalta tyytyväinen omiin aikaansaannoksiini!

Katja kirjoitti...

Se olikin yksi iso plussa tätä asuntoa ostettaessa. Tykkään siitä kyllä kovasti.