torstai 5. elokuuta 2010

KirppishelmiäOlen kerännyt kirppiksiltä sopivia valokuvakehyksiä, hionut ne, jotka tarvitsivat valkoisen maalin pintaan ja maalannut Helmi-kalustemaalilla. Valokuvat on nyt kehyksissä, mutta sommittelu seinälle antaa odottaa itseään.


Löysin ihastuttavat sinkkiset valokuvakehykset, johon laitoin oman mustavalkoisen lapsuudenkuvani. Myös  sinkkikehyksinen peili tuli vastaan ja pakkohan sekin oli napata mukaan. Liesinurkkauksessa liesikuvun alla olevalle tasolle on alkanut kerääntyä monen moista purnukkaa.Oliiviöljylle löysin kaupan pulloa esteettisemmän kannun.Vasemmalla lasipurkissa korppujauhot. Korppujauhopurkin kaltaiset lasipurkit ovat tainneet olla alu alkaen marmeladipurkkeja. Minulla on mielikuva lapsuudesta, että sain kummitädiltäni lahjaksi joskus samanlaisen ja siinä oli etiketit, eli ei ollut itse laittanut namuja sinne.


Oikealta ekassa kirppispurkissa kuivattuja chilipalkoja, sitten pizzamaustetta ja suola.Suolapurkki oli alunperin oliivipurkki, joka tarttui mukaan Venetsiasta. Suolan takana taas kirppikseltä ostettu purkki, jossa rusinoita.Ikean purkissa olevat makaronit ovat muisto Venetsiasta. Kaunis oliiviöljypullo ostettiin Kreikan matkalta viisi vuotta sitten, mutta sekin sai jäädä muistuttamaan ihanasta lomasta. Pyöreäkorkkisessa kirppislöytöpurnukassa on sokeria.

Pitäisi vielä tehdä laput näille kuiva-aineille. Mietin ensin, että ostanko liitutaulumaalia, mutta Kamomillan blogin idean innoittamana ostin jo juuttinarua, jolla laput tulevat purkkien kaulaan. Liitu taitaa suttaantua käytössä, enkä tiedä miten hyvin maali lasissa pysyisi.

Purkkeja ja kaikkea muuta säilytykseen sopivaa on aina hakusessa kirppiskierroksella. Isot Riihimäen lasin tölkit on kivoja, mutta niissä ei nykyään enää ole kunnon kansia mukana, joten ne ovat vielä saaneet jäädä myyjien pöydille. 

Ei kommentteja: