tiistai 26. tammikuuta 2016

Matalat tennaritossut


Entinen työkaveri näki somessa matalien, virkattujen tennaritossujen kuvan ja pyysi tekemään sellaiset. Koska ohje oli saatavilla, päätin ostaa sen ja tehdä tossut kuten ohje käskee. 

Ei tullut sillä ohjeella ollenkaan niin hyvät, mitä olin ajatullut, enkä ollut lainkaan tyytyväinen syntyneisiin tallukoihin, joten eikun tekemään uudet, ihan omalla ohjeella... 

Vaihdoin langan ohuempaan ja päätin virkata tossut paremmin muotoonsa. Lankana näissä Novitan 7-veljestä, pohjassa vahvistamassa sen kaverina Novitan bambu-puuvillasekoitelanka ja nyöreissä niin ikään Novitan Isoveljeä. 


Onneksi tilaajalla oli suunnilleen omani kokoinen jalka, joka helpotti hommaa huomattavasti. Tein pohjan suunnilleen jalasta piirtämäni sabluunan muotoiseksi ja muuten otin mallia netistä matalien suosikkitennareiden kuvasta. Ensimmäistä tossua virkatessa panin muistiin miten tein ja toisessa tein sitten peilikuvana saman. 


Nämä onnistuivat huomattavasti paremmin ja ovat paljon sirommat. (Heitän muutaman kuvan niistä tallukoista erikseen omaan postaukseensa.)

Ei kommentteja: