tiistai 8. joulukuuta 2015

8. joulukuuta 2015


Musiikki

Vaikken itse soita mitään instrumenttia tai laula aktiivisesti, on musiikki minulle yksi erityinen hyvänmielen tuoja. Perheessä musiikki on läsnä päivittäin, kun nuorin harjoittelee soittoläksyjään. Toisinaan myös puoliso ehtii pianon ääreen.

Musiikki nostattaa tunnelmaa tilanteessa kuin tilanteessa. Välillä se rytmittää juoksuaskelia tai antaa tahtia pyöräilyyn. Salilla puurtaminen on huomattavasti mielekäämpää, kun taustalla soi sopivaa musiikkia. Autolla on kiva ajella, kun musiikki viihdyttää, enkä osaa kuvitella elokuvia ilman sitä. Toisinaan se juttu on ne sanat, mitkä iskevät ja uppoavat, vaikkei artisti muuten olisi juuri se oma suosikki. Musiikkia voi kuluttaa jokainen, kun radiokanavat soittavat musiikkia ympäri vuorokauden. Töissä huomaan, että osa nuorista käsittelee omia murrosiän kipuilujaan musiikin ja erityisesti sanoitusten kautta. Aina löytyy se "meidän biisi" tai " tää on just teidän ohjaajien biisi". 

Joulun aikaan kuuluvat joululaulut, joita tulee kuunneltua koko joulukuun. Erityisesti Vesku Loirin joululaulut iskevät ja tunnelma on taattu. Näin sydämeeni joulun teen, vaikkei hanget olekaan korkeat nietokset, eikä rekiretki olisikaan mahdollista. Jotenkin taivalle syttyy jouluyönä aina se tähti tähdistä kirkkain. Tulkoon joulu tänäkin vuonna musiikin tahdissa.

Millainen merkitys musiikilla on sinulle? Kerro kommentoimalla tähän tekstiin tai Facebookissa!  Kiitos!

Ei kommentteja: