perjantai 11. joulukuuta 2015

11. joulukuuta 2015

Lemmikit

Mitäpä olisi elämä ilman lemmikkejä? Tuli äkkiä mieleen monta positiivista asiaa, mitä elämä olisi ilman lemmikkejä (viime aikoina on taas sattunut ja tapahtunut), mutta koska tämä oli hyvän mielen joulukalenteri niin listataanpas tänään vain niitä positiivisia elämästä lemmikkien kanssa. 

On kiva, kun joku tulee ovelle vastaan, kun tulee kotiin. Myrsystä erityisesti saa heti itselleen juttukaverin. Se vastailee, kun sille juttelee. Yleensä, jos ovat olleet kaksin kotona, on asiaa sitäkin enemmän. Toffee juttelee vain satunnaisesti tai kun haluaa jotain, kuten parvekkeen oven avausta ja silloin siihen liittyy kyllä muutakin vaatimiseen liittyvää elehdintää, kuten oven rapsutusta tai kiinteää tuijotusta. 

Koko perhe tykkää rapsutella ja helliä niitä. Kaikista näkee, että elämien helliminen rentouttaa ja tuo hyvää mieltä. Tosin Toffee antautuu hellyydelle vain silloin kuin häntä huvittaa. Yleensä silloin, kun olen tekevinäni jotain tärkeää tietokoneella tai padilla, änkee neiti koneen ja minun väliin. Se antautuu vielä harvemmin muiden hellittäväksi. 
Myrsky puolestaan on läheisriippuvainen ja kulkee perässä kuin koira. Jos istut hetkeksi sohvalle herra lysähtää puoliksi päälle ja pistää tassut vielä niin, että varmasti tulee ymmärretyksi, että nyt hän haluaa huomiota. Toisaalta se osoittaa jatkvasti miten tärkeitä ihmiset ovat sille siinä missä Toffee-neiti osoittaa, että ihmiset ovat vain välttämätön paha ja este hänen ja luonnon välissä. 
Eläimille on hyvä kertoa salaisuuksia, kun se ei lavertele. Niiden läheisyys lohduttaa, kun on paha mieli. 

Lapset oppivat vastuuta hoitaessaan eläimiä. Eläinten hyvä kohtelu tulee itsestään selvyydeksi. He harjaavat kissoja, ruokkivat niitä ja vaihtavat puhtaat vedet, välillä omasta halusta, välillä pyynnöstä. Toisinaan siivoavat niiden vessoja. Huolehtivat, etteivät kissat pääse karkuun. Opastavat kavereitakin siinä miten kissojen kanssa toimitaan. 


Mitä sinä ajattelet lemmikeistä? Kerro kommentoimalla tähän tekstiin tai Facebookissa!  Kiitos!


1 kommentti:

Sude kirjoitti...

Ihana tuo punainen kissa, sen minä voisin omia ♥ En voisi kuvitellakkaan elämmää ilman lemmikkieläimiä. Tällä hetkellä minulla on vain kolme kissaa ja se tuntuu vähältä. Minusta sairaaloissa ja vanhustenkodeissa pitäisi olla lemmikkieläin-osasto, jossa voisi käydä hellimässä kissoja ja koiria ja ehkä muitakin eläimiä. Sehän on ihan todistettu asia, että lemmikkieläimet edesauttavat paranemista. Minä en suostu lähtemään aikoinaan vanhustenkotiin, jos en saa ottaa vähintäänkin kissaa mukaan =)