torstai 10. joulukuuta 2015

10. joulukuuta 2015


Antaminen ja saaminen

Näin joulun aikaan erityisen ajankohtainen aihe on antaminen ja saaminen. Kumpikin hyvää mieltä tuovia asioita. Lapsena lahjojen saaminen oli se joulun suurin juttu. Ja onhan se mukavaa aikuistenkin mielestä, mutta ei niin tärkeää kuitenkaan kuin antamisen ilo. Huomaan nauttivani enemmän ja enemmän siitä, kun muut avaavat lahjojaan ja lahja on mieluinen. 

Mitään turhaa en halua antaa, enkä kyllä saadakaan. Yritän pitää korvat auki aina ja merkitä heti muistiin, kun kuulen jonkun sanovan, että haluaisi tai tarvitsisi jotain tiettyä juttua. Ajatuksella personoitu pienikin juttu on parempi, kuin jokin hädässä arvottu. On kiva tehdä itse lahjoja ja jo tehdessä miettiä lahjan saajaa. Yleisesti ottaen huomaan tekeväni usein käsitöitäkin niin, että annan ne pois. Pitää oikein ajatuksella päättää, että nyt teen itselle välillä. 

Kierrätys on lähellä sydäntäni. Myös lahjojen tekemisessä käytän sitä mielelläni. Saan hyvän mielen, jos pystyn tekemään vanhasta jotain uutta ja käyttöön tulevaa. Tai jos varastoissa pyörii jokin kangas tai tarvike, joka on jäänyt käyttämättä alkuperäiseen ajatukseen ja se löytää viimein oman paikkansa ja käyttötarkoituksensa. 

Nykyään tuntuu, ettei kukaan mene enää käymään kylässä, jos ei ole mitään viemistä. Ja jättää menemättä, jos tuntuu, että bujetti on tiukka. En tee siitä itselle kynnyskysymystä, mutta toisaalta on mukava viedä jotain pientä mennessään. Sen huolen olen viime aikoina yrittänyt pitää, että viemiset ovat sellaisia, jotka varmasti tulevat käytettyä. 


Kerro millaiset lahjat tekevät sinulle hyvän mielen kommentoimalla tähän tekstiin tai Facebookissa!  Kiitos!


Ei kommentteja: