torstai 30. heinäkuuta 2015

Sibeliusmaraton 2015Viime lauantaina juostiin Hämeenlinnassa Sibeliusmaraton, joka paremmin tunnetaan kaupunkimaratonin nimellä. Nyt on kuitenkin Sibeliuksen syntymästä kulunut 150 vuotta, joten sitä juhlitaan Hämeenlinnassa monella tapaa. Myös kaupinkimaraton oli saanut Sibeluksen juhlinnan osakseen. 


Ilmoittauduin mukaan juoksuun 10 km matkalle, kevätkesäisen juoksukoulun innoittamana. Pyysin mukaani työkaverin, jolla on enemmän kokemusta juoksutapahtumista, koska tämä oli itselläni ensimmäinen kerta (sitten lapsuuden suunnistuskisojen). 


Otin tavoitteekseni juosta 10 km alle tunnissa. Ainoa mittaamani aika oli ennestään juoksukoulun päätösmatkalta kesäkuun alkupuolelta, jolloin juoksin tuon matkan suunnilleen 1:05 aikaan. Lähdimme työkaverin kanssa yhtä jalkaa, mutta hänelle kuuma päivä teki tepposet ja 2-3 kilometrin kohdalla jatkoin yksin omaa vauhtiani hänen hieman himmatessa. 

Ensimmäisellä juomapisteellä meinasin hukkua mukiin, kun yritin juoda veden vauhdissa. Toisella juomapisteellä, 6 km kohdalla, otin pari kävelyaskelta, että sain nielaistua pari kulausta ilman tukehtumisvaaraa ja huitaisin mukin loput niskaani. Pian tämän juomapisteen jälkeen aloin tuntea nestehukan vaikutuksia, kun vatsani turposi niin, että jouduin avaamaan housujen vyötärönauhan. Myös suu alkoi kuivua, ihoni meni kananlihalle ja käteni alkoivat puutua erityisesti pikkurillien reunoilta. Juoksin kuitenkin sinnillä koko matkan maaliin saakka. 


Yllätys oli suuri, kun alitin tavoiteaikani reilusti virallisen loppuajan ollessa 0:56:28. Nyt, tätä kirjoittaessani, katsoin myös viralliset tulokset sarjoittain. Tuolla ajalla olin sarjani 19. nopein. Sarjassa juoksi yhteensä 73 juoksijaa maaliin saakka. Ei huonosti, vaikken ketään muuta vastaan kilpaillutkaan kuin itseäni. Olen kaikin puolin tyytyväinen tähän ensimmäiseen juoksutapahtumakokemukseeni. 

Ei kommentteja: