maanantai 29. kesäkuuta 2015

Työmatkalla Latviassa osa 1.


Juhannuksen jälkeen maanantaiaamuna aikaisin alkoi työseikkailu Riikaan, Latviaan. Menimme autolautalla Helsingistä Tallinnaan ja siltä ajoimme Riikan lähistölle, Baldoneen, autoilla. 


Matkassa oli mukana 6 nuorta naista ja meitä varttuneempia, jolla on avaimet, oli 3. Olimme liikkeellä kahdella autolla. Ajoin toista autoa mennen tullen iskiaksen tuikkiessa välillä muistutuksiaan taukojen tärkeydestä. Osittain huonokuntoiset tiet eivät auttaneet asiaa lainkaan. 


Majoituimme mökkiin, jossa oli 260 m2 tilaa temmeltää. Mökissä oli kaikki mahdolliset mukavuudet, jota vaan toivoa saattaa.


Saunkin löytyi ja takapihalta kaksi paljua. Niitä emme tosin käyttäneet, mikä aiheutti avainten luovuttajalle hieman hämmennystä, mutta saunaan pääsee kotonakin.


Ensimmäinen päivä meni ajaessa Tallinnasta kohteeseen, toisena päivänä satoi, joten vietimme sen sisätiloissa ostoskeskuksessa Riikan liepeillä. Kolmantena päivänä lähdimme Riikan keskustaan. Torilta löytyi mm. tuoreita, isoja valkosipuleita. Jätimme aluksi auton köyhien ja venäläisten asuinalueen liepeille. Joku onneton kulkija yritti murtautua saksien avulla autoomme, mutta nuoret ystävämme olivat juuri palailemassa autolle ja hätistivät tunkeutujan matkoihinsa kunnon metelillä. 


Hain itsekseni neljä kätköä ja yhdessä työkavereiden kanssa saman verran. Majapaikan lähistöllä kätköt olivat luokkaa "tulipahan haettua", mutta Riikassa niissä oli selkeästi enemmän jujua. 


SPOILAUSTA TULOSSA, JOTEN HARKITSE LUETKO TÄMÄN KUVATEKSTIN, MIKÄLI AIOT MENNÄ RIIKAAN KÄTKÖILEMÄÄN!
Päivän paras ja ehkäpä koko kätköilyhistorianikin kärkipäähän yltävä TeaHouse-kätkö Riikan sydämmessä sai hymyilemään. Etsin kätköä ensin jonkin aikaa rakennuksen ulkopuolelta, mutta lopulta luin vinkin, jonka johdattamana menin sisälle TeaHouseen. En ehtinyt sanoa paikan työntekijöille mitään, kun bongasin minua varten tiskille nostetun kätkörasian ja nauravat myyjättäret. Olin ilmeisesti herättänyt heidän huomionsa pasteeraamalla rakennuksen ympärillä kulmat kurtussa. 


Pidimme sadetta ja nautiskelimme lämpimät juomat TeaHousen mukavilla patjoilla ja tyynyillä kätkön loggauksen jälkeen. 


Nyt on Latviakin saatu omalle kätkökartalle vihreäksi. 


Latviassa vietetään juhannusta vielä omalla paikallaan 23.-24.6. Mennessä tien varret olivat täynnä pysähtyneitä autoja ja kukkien poimijoita. Myös valmiiden seppeleiden ja muiden kukkapuskien myyjiä oli erityisesti Riikan liepeillä. Monet autot oli koristeltu tammen lehdin. Katukuvassa oli puisia seppeleitä sielä täällä rykelminä. 
Ei kommentteja: