tiistai 9. joulukuuta 2014

9. joulukuuta 2014


Joulukorttien lähettäminen on yksi joulun tärkeimmistä askareista. Jokainen saa tietenkin jättää korttinsa lähettämättä, jos niin tykkää, mutta minulle se on tärkeää. Arvostan itse korttien saamista, joten on luonnollista lähettää niitä myös toisille. 

Perinteinen kirje- ja korttipostin lähettäminen on muuten kuivunut niin kovin pieneen elektroniikan kehittymisen myötä, että tästä joulun perinteestä haluan pitää kiinni. Ja koska askartelu on mielestäni rentouttavaa, teen kortit ja nykyään myös kuoretkin itse. 

Toki korteistakin voisi repiä sterssin, mutta ikä on tuonut viisautta, joten olen alkanut tekemään joulukortteja pitkin vuotta. Joskus pahimpina ruuhkavuosina tuli lähetettyä valmiskortteja, mutta nykyään ajattelen, että  jollen ehdi tehdä kortteja itse, jätän mieluummin lähettämättä. Erilaisiin korttiaskarteluhaasteisiin vastatessa tulee tehtyä erilaisia yksittäiskappaleita. Jos jokin miellyttää erityisesti saatan tehdä sitä samain tien sarjan, mihin sillä hetkellä saatavilla olevat tarvikkeet riittävät. 

Kuoret askartelen jouluaiheisten aikakauslehtien sivuista. Niistä saa kivoja, tunnelmallisia kuoria. On mukava miettiä osoitteita kirjoittaessa, että kenelle minkäkin kuoren laittaa. 

Ja vaikka haluan tehdä itse omat korttini, olen silti erittäin tyytyväinen muiden lähettämiin kortteihin, oli ne sitten itse tehtyjä tai ostokortteja. Postilaatikon kolinaa odotellessa!

Enää 15 yötä jouluun!


Ei kommentteja: