perjantai 12. joulukuuta 2014

12. joulukuuta 2014


Lainasin kirjastosta jouluisia kirjoja. Yksi niistä oli Mervi Kosken Joulupukin jalanjäljillä, joka lähestyy joulua pilke silmäkulmassa. Löysin siitä varsin varteen otettavia ohjeita joulustressin välttämiseksi. Tässäpä teillekin vinkiksi:

* Puuhastele rennosti leipomalla pipareita. Jos homma menee pipariksi, älä lannistu. Koristele kärähtäneet leivonnaiset runsaalla sokerikuorrutuksella ja tarjoa sukulaisille. Kohta kuiske kuuluu, miltä ruoka maistaa. He ymmärtävät, että talossa talon tavalla. 

* Suksi kuuseen, kun pölynimuri vedetään esiin ja joulusiivous alkaa. Joka tapauksessa joulun jälkeen on siivottava vanhat kinkut, rosollit ja lahjapaperit pois sekä nostettava epäkiinnostaat joululahjat talteen odottamaan seuraava lahjansaajaa. 

* Tee pitkä lahjatoivomuslista, pukkhan kustantaa koko lystin. Hanki itsellesi paketteja siltä varalta, että pukki on unohtanut, kuinka kiltti olet ollut. 

* Läheta sukulaisille valokuvallasi varustetut joulukortit jo marraskuussa, että he varmasti muistavat sinut ja monta pakettia peittyy kääröihin. 

Enää 12 yötä jouluun!

Ei kommentteja: