sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Loman aloitus telttaillen


Aloitin loman lasten kanssa telttailemalla metsähallituksen virkistysalueella Evon Niemisjärvillä. Koska retkemme alkoi torstaina, oli meillä varsin rauhallista retkeillä.


Telttailualueella oli oma laavu, jonka nuotiopaikalla pystyimme valmistamaan iltaruokaa, koska metsäpalovaroitus ei ollut vielä voimassa Kanta-Hämeessä. Telttailualue oli Ylisellä Niemisjärvellä. Maisemat oli mitä parhaimmat. Kyllä sielu lepäsi silmiä hivelevän kaunista luontoa katsellessa. 


Iltapalan jälkeen kävimme iltapesuilla Alaisella Niemisjärvellä. Järvet ovat ihan kiinni toisissaan ja kohtuullisen pieniä, joten kävelymatkaa teltalta oli n. 300 m uimapaikalle. 


Keskisen Niemisjärven rannassa oli kalastajille vuokrattavissa olevia veneitä rivissä. Niidenkin värit sointuivat nätisti viheriöivän luonnon kanssa. 


Perjantain lounas tehtiin taas laavun nuotiopaikalla. Valjastin Amen ottamaan muutaman kuvan touhuistani. 


Oho, mikäs Jallu se siellä luuraa?


Nuotiopuut oli tuotu isoina klapeina, josta sai itse pieniä sopivia polttopuita. Enpä ollut sahannut pokasahalla pitkiin aikohin. Ja aivan ensimmäistä kertaa elämässäni käytin halkaisuterää. Hyvin sen ja ison puunuijan yhdistelmällä kuivat klapit halkesivat. 


Oli hieno huomata, miten lapset osaavat vielä digitaaliaikanakin kehittää leikin ilman mitään leluja. Laitellessani ruokaa, he tekivät laavun katolla omat soppansa. 


Lounaaksi valmistin grillitassuja perunanyyttien kera. Oikein sopivat sapuskat nuotiolla valmistettavaksi. 


Lisäksi grillattua maissia ja oman maan kesäkurpitsaa siivuina. Tämä lounaslautanen oli lasten kokkailun tulos. Siinä oli lihapullia, perunaa ja salaattia. Palasimme jo perjantaina kotiin, vaikka olisihan siellä voinut toisenkin yön viettää. Sovimme, että seuraavalla kerralla olemme kaksi yötä reissussa. 

Haimme toki muutaman kätkön lähistöltä ja kotimatkan varrelta. Tosin teltan purkamisen jälkeen lapsille alkoi tulla jo kiire kotiin päin, eikä heillä riittänyt kauheasti mielenkiintoa äidin harrastukselle. 

Ei kommentteja: