sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Onnelia ja Annelia
Kävin tänään katsomassa omien ja naapurista lainatun lapsen kanssa Onneli ja Anneli -elokuvan. Olihan se söpö ja sekin oli, kun ekaluokkalaiset elokuvan jälkeen matkalla autoon miettivät, että olisi kiva asua kaverin kanssa kaksin. Puitteet olivat kauniit ja mielikuvitusta hivelevät. 

Itseäni kiusasi se, että elokuvassa tyttöjen vanhemmat eivät edes huomanneet lasten puuttuvan kotoa. No, sivuseikka, mutta ehkä se on työn tuomia varjopuolia, että kiinnitän epäolleellisiin seikkoihin huomioni. Satuahan tämän vaan oli. Olihan?  

Tästä Finnkinon sivuille, jossa lisää kuvia leffasta. Kuvauksen juonesta lainasin Biorexin sivuilta.  


Marjatta Kurenniemen rakastettuun romaaniin, Onnelin ja Annelin talo, perustuva elokuva Onneli ja Anneli kertoo kahden ekaluokkalaisen tytön, Onnelin ja Annelin, kesästä ja unelmahetkistä parhaan kaverin kanssa ilman vanhempia — hetkistä joissa todellisuus ja fantasia kohtaavat maagisella tavalla.
Onneli ja Anneli löytävät kadulta rahaa ja ostavat löytämillään rahoilla salaperäiseltä rouva Ruusupuulta talon itselleen. Talo on täydellinen unelmien talo, mitoiltaan ja varustukseltaan tismalleen Onnelin ja Annelin tarpeisiin tehty. Tytöt muuttavat taloon ja alkavat viettää unelmiensa kesää, josta ei puutu seikkailuja ja yllätyksiä. Kesän aikana tytöt tutustuvat myös naapureihinsa, joihin kuuluvat Tingelstiina ja Tangelstiina ja heidän ihanan salaperäinen maailmansa, sekä rouva Rosina Rusina, joka alun nurjamielisyyden jälkeen löytää ilon elämäänsä.

Ohjaus:
Saara Cantell
Käsikirjoitus:
Sami Keski-Vähälä
Näyttelijät:
Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elias Koistinen, Eija Ahvo, Kristiina Elstelä, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma ja Johanna af Schultén.

Ei kommentteja: