tiistai 1. lokakuuta 2013

Se tunne, kun...


... seisot alasti suihkussa, eikä tule vettä. 

Sunnuntai-iltana olin menossa suihkuun ennen yövuoroon lähtöä. Avasin hanan, otin suihkun käteen ja odotin, että alkaa tulla lämmintä vettä. Ei tullut, vaan loppui veden tulo kokonaan. Hana oli tullut tiensä päähän. 


... ekaluokkalainen vihdoinkin alkaa luottaa itseensä ja uskaltaa antaa luvan päästää käsi irti pyöräilyä harjoitellessa. 

Meidän ekaluokkalainen ei ole koskaan tykännyt pyöräilystä. Ensimmäisen pyöränsä hän sai reilu kaksivuotiaana, mutta ajaminen sillä oli alusta asti yhtä huutoa. Ikää tuli lisää, mutta sama vastarinta pysyi. Nyt, kun koulu alkoi, ollaan yritetty motivoida entistä kovemmin. Ne harvat kerrat kesänaikana, joina sain tytön suostuteltua/uhkailtua/kiristettyä/lahjottua pyörän selkään ovat olleet aivan kamalia. Molemmille on jäänyt paha mieli. Hän on aivan selkeästi osannut jo ajaa, mutta luottamus itseen ei ole ollut kohdillaan. Viime kerrat olen vain pitänyt kättä selässä ja sen voimalla hän on pysynyt pystyssä. Mutta aina harjoitus on päättynyt huutoon ja itkuun. 

No, edellisellä kerralla sanoin, että Heselle ei mennä ennen kuin neiti suostuu ajamaan itsenäisesti. Karmean itkuraivarin saattelemana sain kuulla olevani tyhmä äiti. 

Viikon hauduttelun jälkeen se sitten tapahtui! Käden sai päästää irti. Ja haettiin iltaruuat Heseltä, tietty. 


... kuulet jotain, mikä saa sinut raivostumaan ja turhautumaan, mutta et voi tehdä asialle mitään. 

Kuulin tuttavaltani, että erään ala-asteen rehtori oli asemastaan huolimatta puhunut julkisesti asioita, joita voisi vihapuheeksikin sanoa, eikä moista puhetta kukaan vastuullinen ja ajatteleva aikuinen suustaan päästäisi. Erityisesti asia sai tunteeni kuumenemaan, koska kyse oli nuorisokotiin sijoitetuista nuorista ja puhujan sanoista kuvastui tietämättömyys ja suvaitsemattomuus. 


Kuvat otin viikonloppuna lapsuuteni maisemista, Aittoosaaren leirikeskuksen rannasta, käydessäni huoltamassa tekemääni kätköä. 

Ei kommentteja: