maanantai 12. elokuuta 2013

189


... aamuraivoa enää ennen kesälomaa. Molemmat oli sängyssään kuin täit tervassa, kun olisi pitänyt herätä eskariin ja kouluun. 

Sasun kun sai viimein virkoamaan, oli hänen starttinsa yllättävän kepeä. Kävin heittämässä pojan ensin päiväkotiin ja sitten oli tarkoitus lähteä saattamaan ekaluokkalaista koululle. 


Kun astuin kotiovesta sisään, oli kouluunlähtiä vessan peilin edessä itku silmässä. Hiukset eivät totelleet. Panta kutitti eikä ponnari ollut hyvä. Äiti ei saanut koskea päähän. Pienen matsin jälkeen päästiin vihdoin yhteisymmärrykseen, jonka jälkeen reppu selkään ja menoksi. Pakolliset valokuvaukset pänni sen verran, että reppu lensi portailta pitkin pihaa, kun neiti päätti, ettei häntä kuvata. 


Uusi ottelu kahden tahtonaisen välillä ja matka pääsi kunnolla alkamaan. Koulun pihassa veti ilme uudelleen totiseksi, kun olisi pitänyt poseerata. 


Koulupäivä oli kuitenkin loppujen lopuksi ollut onnistunut. Mitä nyt aapinen oli ihan turha kapistus, kun siellä on tyhmät tavuviivat koko kirjassa. 

1 kommentti:

Salainen puutarhani kirjoitti...Huomenta !

Ihanaa ja ja lämmin kiitos, kun vastasit blogissani.

Sinulla on niin elämänmakuinen blogi, oikein hymyilin 189 tulevista aamuista ennen seuraavaa kesälomaa :)))

Miellyttävää päivää Sinulle,

t. Salaisen puutarhan emäntä