sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Lisää puutarhan kuulumisia


Saavissa, kasvihuoneen ulkopuolella, kasvaa myös vihreitä kesäkurpitsoja. Ensimmäiset yksilöt vein tyttärelle tuliaisiksi, mutta kohta tästä pääsee nautiskelemaan itsekin kesäkurpitsaa monessa muodossa. (Keltaiset, joista ei nyt ole kuvaa, laitoin aluksi kasvihuoneeseen, mutta koska hedelmän alut alkoivat mädäntyä säännönmukaisesti, nostettiin nekin astioineen päivineen ulos leikkimökin seinustalle. Siinä on alkuja paljon, mutta ne eivät ole vielä kovinkaan alkaneet kasvaa kokoa. Saapa nähdä, tuleeko niistä isoja koskaan.)


Chilini on ensimmäistä kertaa rehevä. Aiempina vuosina taimet ovat jääneet kovin hentoisiksi ja tehneet ihan muutaman hassun hedelmän. Tänä vuonna näyttäisi tulevan hyvä sato. 


Ainakin kukkia ja hedelmän alkuja on jo reilusti. 


Ensimmäiset yksittäiset viinimarjatertutkin alkaa kypsyä. Hyviä! 


Ja vattuja alkaa kypsyä jo niin, että voin käydä aamulla poimimassa tuoreet vatut puuroni päälle. 

3 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Mikään ei ole parempaa kuin oma sato! Keltainen kesäkurpitsa on muuten tosi hyvää, minulla on siitä jo tullut satoa ja taas puolestaan vihreä on mädättänyt hedelmän alkujaan. Kurkkuja odotan ehkä eniten, sillä ne ovat ihan parasta, mitä kasvihuoneesta saa(ja tomaatit, ja munakoisot, ja paprikat...)

Katja kirjoitti...

Just kävin keräämässä vatut ja toin myös yhden kurkut sisälle tullessa. Sanoin miehelle, että ensi kesänä täytyy laajentaa tuota hyötypuutarhan osuutta, kun tulee niin hyvä mieli omasta sadosta.

Anitta kirjoitti...

Upeita kuvia täällä. Kiitos Katja hyvistä vinkeistä Hämeenlinnan reissullemme. 8) Hyvää kesää!