sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Tie pohjoiseen


Sain puolisolta lahjaksi Tie pohjoiseen -elokuvan. Tykkäsin kovasti tästä surkuhupaisasta elokuvasta. Leffaa oli jonkin verran kuvattu kotikontujen maisemissa. Ja huvittavinta oli se, että päähenkilöt ajoivat Tuurin kyläkaupan pihaan ja päivittelivät, kuinka Leon isän kotitalo oli jäänyt hotellin ja elintarvikepuodin alle. Meidän isän sukulaisten talo on nimittäin oikeasti saanut väistyä tuon rakennelman alta aikanaan.

Olen ikuinen Loiri-fani, eikä Vesku jättänyt kylmäksi nytkään! Ainoa negatiivinen koko elokuvassa oli mielestäni Peter Franzénille tehty turha rooli. Mutta täytyihän se olla, kun vaimollansakin oli osansa. 


"Timo Porala (Samuli Edelmann) on arvostettu konserttipianisti, jonka yksityiselämä on karilla. Eräänä päivänä Timo löytää kotioveltaan elämää nähneen vanhemman miehen, Leon (Vesa-Matti Loiri), joka paljastuu hänen isäkseen. Leo on jättänyt poikansa tämän ollessa 3-vuotias ja lähtenyt maailmalle – eikä ole antanut kuulua itsestään 35 vuoteen.

Leo on positiivisen elämänasenteen omaava ikuinen veijari, joka joutui aikoinaan karistamaan kotimaan pölyt jaloistaan erinäisten sotkujen takia. Nyt hän on palannut antaakseen pojalleen hieman salamyhkäisen perinnön ja vastaukset menneisyyden kysymyksiin. Mutta niitä varten on lähettävä yhteiselle matkalle, tielle pohjoiseen." Finnkino

2 kommenttia:

Anski kirjoitti...

En olekaan tämmöistä leffaa nähnyt, kuulostaa hyvältä, pitää laittaa muistiin!

mustakissa kirjoitti...

Kävin tuon katsomassa elokuvateatterissa ja pidin kyllä. Sellainen sopivasti humoristinen, vaikka tramaattinenkin...
Mukavaa pääsiäispäivää!