perjantai 8. maaliskuuta 2013

21 vuotta sitten


21 vuotta sitten olin tuore äiti. Täyttämässä pian juurikin tuon 21 vuotta.  Vieressä tuhisi vuorokauden ikäinen pieni prisessa, jolla oli pikimustaa tukka ja neito näytti ihan kiinalaiselta. (Tuo kiinalaisuus selittynee sillä, että oma isäni näytti vihkikuvassaan nuorena miehenä myös kiinalaiselta, vaikka suomalaisia ollaankin ;O).) 

Opettelin äitiyttä ja odottelin maitoa nousevaksi. Koska tuolloin tehtiin synnytyksessä lähes järjestään episiotomia, en pystyt istumaan. Ja koska viereisellä petillä oli hauskaa seuraa, tuntui välillä, että repeän kirjaimellisesti riemusta. 

Maito nousi ja sitä tulikin sitten niin paljon, että annoin myöhemmin ystävän vauvalle. Sain vastalahjaksi sianlihaa. Hormoonit jylläsi kympillä ja olin onneni kukkuloilla. 

Nyt 21 vuotta myöhemmin voin rehellisesti sanoa, että sama ylpeyden ja onnen tunne valtaa vieläkin minut, kun ajattelen esikoistani. Hänestä on kehittynyt varsinainen maailmannainen, joka selviytyy elämästä. Siitä olen varma! 

Koska juhlakalu oli juhlapäivänään hiihtolomavisiitillä opiskelutoverin luona Brittein saarilla ja tuon virallisen täysi-ikäisyyden juhliminen sirtyy hamaan tulevaisuuteen, vilautan korttia, jonka hänelle tein. Osallistuin kortilla Koukussa kortteihin sivuston saksien (silpusta) haasteeseen, jossa oli aiheena luonnos. Tällä kertaa ei edellytetty silpun käyttöä, mutta leikkaaminen täytyi tapahtua saksilla tai repimällä. Mitään leikkureita ei saanut käyttää. 

Kortin pohja on skärppäyspaperilehtiön takakannen kartonkia, nauha suklaarasian ympäriltä säästettäyä. Nyt sen väri stemmasi täydellisesti salaiselta ystävältäni saamaani ruusuiseen kuviopaperiin. 

3 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Onnea sekä tytölle että äidille.

Puumuli kirjoitti...

Onnea molemmille! Arvontavoittosi on postissa, joten se ilmaantuu varmasti kotiisi ensi viikon alussa. Mukavaa naistenpäivän iltaa sinullekin!

T. Sari Puumulista

mustakissa kirjoitti...

Onnea molemmille! Niin se aika kulkee, minnehän se oikein katoaa...