sunnuntai 3. helmikuuta 2013

11. kysymystä -haasteMustankissan tyttäreltä sain haasteen, jossa on tehtävänä vastata yhteentoista hänen laatimaansa kysymykseen, keksiä itse uudet yksitoista kysymystä ja jakaa ne eteenpäin yhdelletoista blogille. Tässäpä minun vastaukseni:


1. Mikä on lempivuodenaikasi? 

Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta ehkä paras on kevät, koska ihana kesä on vielä sillon täysin edessä. Lisäksi luonnon herääminen uuteen loistoonsa on aina yhtä lumoavaa. 

2. Mitä katsot televisiosta? 

Tällä hetkellä yritän seurata Ville Haapasalon Suomen sukuiset 30 päivässä -sarjaa ja Putousta. Tosin vuorotyö luo omat haasteensa sarjojen seuraamiselle, joten ihan joka kerta en ehdi niitäkään katsomaan. Töissä tulee katsottu milloin mitäkin huttua, koska sekin kuuluu työn kuvaan. Pidän erityisesti ohjelmista, jotka liittyvät sisustamiseen, saksalaisista poliisisarjoista, joistakin brittiläisistä ohjelmista/sarjoista jne. DVD-elokuvia katson aika paljon, koska niitä voi katsoa silloin kuin itselle sopii. Niiden keräilyä voisia sanoa minun ja miehen yhteiseksi harrastukseksi, omasta hyllystä löytyy lähemmäs 400 elokuvaa.
3. Harrastatko? Mitä? 

Askartelu ja käsityöt ovat lähellä sydäntä, samoin kuntoliikunta. Yllä mainitsikin jo leffojen keräilyn. Sulan maan aikana tykkään puuhastella puutarhassa. 4. Pidätkö matkustamisesta?

Kyllä vain, se olisi yksi harrastuksista, jos finanssipuoli olisi paremmassa jamassa. Erityisesti Eurooppa tutuksi -matkat vetoaa minuun. Varsinaiset rantalomat eivät niinkään. 

5. Miten haluaisit asua, jos voisit päättää ilman rajoitteita?

Isossa, mansardi-kattoisessa talossa, järvenrantatontilla. Suomessa paikkakunta voisi olla jotain 3-tien kohtuullisella läheisyydellä, akselilla Hyvinkää - Tampere. Tosin, kyllä mulle kelpaisi viinitila Italiassa tai eteläisessä Ranskassakin ihan yhtä hyvin.  


6. Suosikkipaikkasi kotona?

Kesällä puutarha, talvella viihdyn sisätiloissa. Meillä on aika pieni koti, joten hereillä ollessa vietän aikani pääosin keittiö/ruokailu/olohuone -tilassa. Mutta en oikein osaa varsinaista suosikkipaikkaa sisältä eritellä. 

7. Mikä on lempiruokasi?

Pidän erityisesti kanaruuista. Pekoniin käärityt juustoiset broilerifileet esimerkiksi salaatin kera maistuu. 


8. Mikä on lempileivonnaisesi?

Eniten tulee leivottua marjapiirakkaa, jossa on päällä kermaviilitäyte. Mutta varsinainen lempileivonnainen on ehkä tyttären tekemä Sacherkakku. Tai jos ravintolassa on tarjolla jälkiruuaksi Tiramisua, otan ehdottomasti sitä. 

9. Kirjaatko ajatuksiasi esim. päiväkirjaan? 

En pidä päiväkirjaa, eikä tämä blogikaan ole sitä varsinaisesti. Joskus kyllä tuntuu, että olisi vapauttavaa pitää sitä, mutta luulen, että se veisi niin paljon aikaa, etten sitten muuta ehtisikään harrastaa. (On nimittäin aika paljon ajatuksia päässä.)10. Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa 2 miljoonaa? 

Rakennutaisin unelmien kodin ja sijoittaisin rahoja niin, että pystyisin elämään rennosti, vailla joka päiväistä murhetta huomisesta, vaikka töissä varmasti kävisinkin edelleen. 11. Oletko unelma-ammatissasi?

Aina pitää olla unelmia, mutta työstä nuorten parissa, sosiaalialalla, haaveilin jo yläasteiässä, eli kyllä koen olevani.  Olen tyytyväinen koulutukseeni, joka mahdollistaa työskentelyn monen laisessa työssä, vaikka elämä toisi eteen muutoksiakin.  Omat 11. kysymystäni eteenpäin:

1. Mikä on ollut vaikuttavin paikka missä olet käynyt? Miksi?
2. Paras näkemäsi elokuva? 
3. Paras lukemasi kirja?
4. Asia, josta et suostu tinkimään elämässäsi? 
5. Millaisilla asioilla piristät läheisiäsi? 
6. Mihin olet itsessäsi tyytyväinen?
7. Millä piristät itseäsi?
8. Mikä on parasta kotikunnassasi? 
9. Millaisesta musiikista pidät? 
10. Miten ylläpidät/ vaalit terveyttäsi?
11. Mitä käsilaukussasi on juuri nyt?


Annan haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:


Aura
Hahtuvia hatussa
Hyypiön elämää
Inspiration
Olipa kerran koti
Räpellystä
Sekatavarataivas
Villa Ruusukumpu
Villa Tölli
Matalalentoa sanojen voimin
Sohvanvaltaaja

7 kommenttia:

Nenunen tiällä, tsau kirjoitti...

Kiits, ja katotaan, josko vaikka malttasin pysähtyy noin pitkäksi aikaa koneelle. Otan mieluusti haasteen vastaan :)

ViliMarika kirjoitti...

Oi, kiitos! Huomiselle päivälle onkin tässä puuhaa. :) Olet ihana!

Irmastiina kirjoitti...

Kiitos haasteesta!
Mukava aina lukea toisten vastauksia, mutta ethän pahastu, jos jää vastaamatta...olen niin armottoman huono noissa haastejutun vastaamisissa....:)

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Heidi kirjoitti...

kiitos haasteesta, katsotaan mitä saan aikaseksi, ja saanko ;)

Sanna-Mari kirjoitti...

Kiitoksia :)
Mulla on yks toinen haastehomma tekemättä, niin koitan läjäyttää tän ja sen yhessä ilmoille lähiaikoina!

Mama Rosie kirjoitti...

Kiitos haasteesta.
Vastauksia blogissani :)

Minunkin unelmien kotini on mansardikattoinen puuverhoiltu huvila järven/merenrannalla, ehkä siellä Etelä-Ranskassa, sun naapurina :)

mustakissa kirjoitti...

Kiitos vastauksista:) Oli kiva kuulla nämä asiat sinusta.
Mukavaa laskiaista!