tiistai 18. joulukuuta 2012

18. joulukuuta 2012

Kauniisti käärittyjä kotileivonnaisia ja ruokia on ilo antaa ja saada lahjaksi. 
Niiden valmistus yhdessä lasten kanssa antaa lapsille osallisuuden ja tärkeyden tuntemuksia. 

Meillä paljon käytetty leivonnaislahja on taatelikakku, jonka ohjeen sain yläasteikäisenä luokkatoveriltani. Kakku säilyy pitkään ja maku vain paranee ajan myötä. 





Taatelikakku

3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 pkt taatelia
1 ½ dl voita
2 suurta munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
3 ½ dl vehnäjauhoja

Vesi, sokerit ja pilkotut taatelit keitetään kunnes taatelit ovat soseutuneet. Lisää voi seokseen ja anna sulaa.

Jauhota voideltu, isohko kakkuvuoka korppujauhoilla.
Yhdistä toisessa astiassa jauhot, sooda ja vaniljasokeri.

Vatkaa taateli-sokeri-voi -seosta hieman ja lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti sekoittaen. Varo, taikina roiskuu helposti. Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun kakkuvuokaan. 

Jos teet annoksen kaksinkertaisena, saat siitä kolme normaalikokoista tai kaksi isoa kakkua. 

Paista 175 asteissa uunissa n. 45 min. Koita kypsyyttä tulitikkutestillä.


Ei kommentteja: