keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12. joulukuuta 2012

Joulu Mattilassa, osa 6:

"Aloitettiin talon salihuoneen vieraskamareiden ja muiden huoneiden joulusiivous. Vierastilat pidettiin talviaikaan säästäväisesti kylmillään. Nyt aloitettiin niiden lämmitys joulua varten."
Nuorena siivosin jouluksi vielä vanhaan malliin: pesin kaikki paikat katosta lattiaan. Esimerkiksi odottaessani toista lasta joulunalla -93 sain lääkäriltä määräyksen levätä, koska maksa-arvot olivat nousukiidossa. Lepäsinkin, kunhan olin ensin urakoinut kaikki siivoukset hullun lailla valmiiksi.  ( Tyttö syntyi 2.1. ja jouduin sairaalaan pakkolepoon ja tarkkailun alle heti ensimmäisenä arkena joulun jälkeen.) Nykyään meidän joulusiivot eivät ole sen kummemmat kuin muutkaan viikkosiivot. Järjestelen kaappeja tarpeen mukaan pitkin vuotta, enkä kaapissa ole vielä yhtään joulua viettänyt, joten ne saa jouluna olla ihan siinä järjestyksessä missä haluavatkin. Muutoinkin siivoan tietyt, erityisesti likaa itseensä imevät paikat, säännöllisen epäsäännöllisesti aina silloin, kun osuvat silmiin. Viime sunnuntainen siivous asuntonäyttöä varten oli erityisen puhdistava kokemus, koska saimme viimeinkin ostettua uuden imurin. 
Vaikka ollaan tiedostettu, että vanha on huono, mutta uuden myötä vasta tajusi todella, kuinka surkea se oli. Joten kai  tämän joulun siivot menee uuden imurin huumassa leikiten kuin tanssisi vain hyvä partnerin kanssa, eikö? Uusi imuri on Elektroluxin erittäin hiljainen, suurelta osin (55 % ) kierrätysmateriaalista valmistettu malli. Edellinen oli pölypussiton Volta, mutta ei toiminut ainakaan meidän käsittelyssä kuten olisi pitänyt. Töissä käytän Dysonin niin ikään pölypussitonta imuria, mutten ole sitäkään kokenut mitenkään ylivertaiseksi, joten nyt valittiin pussillinen malli vaihteeksi. 

Otatko sinä joulusiivoista stressiä?

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Ei ressiä!
Tosin siivoan maanisesti ympäri vuoden... :)