sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Harmaita päiviä


 
Harmaan kesäpäivän piristyksiä ovat onneksi värikkäät kukat. Tänä kesänä iiris kukki erityisen runsaasti. (Eilen illalla ulos ikkunasta katsellessani totesin, että nyt puutarhan ovat vallanneet erityisesti keltaiset kaunokaiset. )

Heinänuhaisilla alkoi juhannuksesta todella ankeat ajat. Puoliso meni parin ulkoilupäivän seurauksena täysin tukkoon ja heräsin niistämiseen yöllä useita kertoja. Allergialääkkeet eivät tunnu juurikaan auttavan. Ei vaikka niitä on yrittänyt syödä jo etukäteen. Mitä taas ei laktoosi-intolerantikko kovin mielellään kuitenkaan tekisi, koska niissä tuppaa olemaan laktoosia.

Itse nautin nuhattomana kesästä ja toivon sen jatkuvan loputtomiin, kun hän puolestaan odottaa syksyä ja helpotusta kuin kuuta nousevaa. Josko se kesä tuntuu sitten pidemmältä näin? Ainakin hänelle. 


Ai niin, yksi juttu. Muutama vuosi sitten oli kampanja, jossa toivottiin jokaisen nyhtävän edes yhden pujon kulkeissaan juuriltaan. Että se ei jatkaisi leviämistä ja kiusaisi allergikkoja. Haluan haastaa kaikkia täällä piipahtavia: Olkaa niin ystävällisiä, että kiskotte pujoja ainakin lasten leikkipaikoilta ja omilta tonteiltanne sekä niiden laitamilta, mikäli niitä satutte näkemään. Edes sen yhden. Pienistä puroista syntyy suuri virta. Ja allergikot kiittää. 

-Katja-

Ei kommentteja: